СДС: Цвијановићка не поклања инкубаторе, посао јој је да их набавља

Поводом изјаве да је Влада РС поклонила 5 инкубатора Клиници за дјечије болести у Бања Луци, Српска демократска странка подсјећа премијерку Жељку Цвијановић да је институција на чијем челу се налази оснивач Клиничког центра Бања Лука и да у том својству набавку опреме за клинике у Клиничком центру не може сматрати донацијом.

субота, јануар 20, 2018 / 16:07

Задатак Владе Републике Српске као оснивача Клиничког центра јесте да омогући све потребне услове како би ова институција несметано радила и пружала адекватне здравствене услуге грађанима Републике Српске. Због тога премијеркино дефинисање набавке пет инкубатора за Клинику за дјечије болести у Бања Луци као донације Владе РС сматрамо као покушај дезинформисања јавности.

Питамо Жељку Цвијановић и руководство Клиничког центра Бања Лука зашто нису позивали новинаре и обавјештавали јавност када су због отказивања инкубатора, а све због немара руководства Клиничког центра, били принуђени да бебе хитно шаљу у Београд већ су свим средствима заташкали аферу која је могла имати трагичне последице.

Позивамо премијерку да умјесто хвалисања нечим што би требале бити редовне активности Владе Републике Српске, одговори грађанима на који начин Влада РС планира да санира дуг Клиничког центра који данас износи 267 милиона КМ.

Очигледно је да је за Жељку Цвијановић једини начин управљања дугом Клиничког центра ново задуживање о чему свједоче и најаве новог кредита од 55 милиона КМ који треба да послужи само као шминкање резултата рада новог руководства Клиничког центра и скривање да ни руководство а ни Влада не знају како да управљају највећом здравственом установом у Републици Српској.Оставите одговор