СДП: Максималистички захтјеви два ХДЗ коче формирање Савјета министара

Предсједништво СДП-а БиХ оцијенило је да одсуство жеље за договором, те "нереални максималистички захтјеви и ултиматуми два ХДЗ-а" представљају највећу препреку за формирање власти у БиХ и убрзавање пута ка ЕУ и НАТО-у. Из СДП-а је саопштено да је ова странка у досадашњим разговорима странака показала и одговорност и спремност на договор. Предсједништво СДП-а на […]

среда, септембар 28, 2011 / 18:35

Предсједништво СДП-а БиХ оцијенило је да одсуство жеље за договором, те "нереални максималистички захтјеви и ултиматуми два ХДЗ-а" представљају највећу препреку за формирање власти у БиХ и убрзавање пута ка ЕУ и НАТО-у.

Из СДП-а је саопштено да је ова странка у досадашњим разговорима странака показала и одговорност и спремност на договор.

Предсједништво СДП-а на данашњој сједници у потпуности је подржало досадашње активности и ставове предсједника странке Златка Лагумџије током преговора о формирању власти на нивоу БиХ.

"Став СДП-а о формирању власти у БиХ остао је непромијењен. Власт треба да буде формирана у складу са резултатима избора и прецизним словом Устава и закона уз приоритетно усаглашавање програмских начела", наводи се у саопштењу.

Предсједништво СДП-а подржало је политички договор о кориштењу 96 милиона евра ИПА фондова уз увјерење да ће и ЕУ подржати предложена и усаглашена рјешења политичких лидера у БиХ.

Лидери шест најјачих политичких партија у БиХ нису на састанку у Брчком 26. септембра постигли договор о формирању Савјета министара због проблема концепцијске природе, који је, како су навели, у потпуности пресликан из Федерације БиХ. Лидер СДС-а Младен Босић рекао је да су представници странака из Републике Српске били спремни да одустану од почетних принципа, али да ти уступци нису били довољни за формирање Савјета министара.Оставите одговор