СБиХ одустала од консултација у вези мандатара

Странка за БиХ обавијестила је Предсједништво БиХ да одустаје од консултација о кандидату за мандатара новог сазива Савјета министара БиХ које би требало да буду одржане 2. и 3. јуна, изјавио је Срни Ђорђе Латиновић, савјетник предсједавајућег Предсједништва БиХ Небојше Радмановића. Он је подсјетио да је превиђено да у четвртак, 2. јуна, у консултацијама учествује […]

уторак, мај 31, 2011 / 14:36

Странка за БиХ обавијестила је Предсједништво БиХ да одустаје од консултација о кандидату за мандатара новог сазива Савјета министара БиХ које би требало да буду одржане 2. и 3. јуна, изјавио је Срни Ђорђе Латиновић, савјетник предсједавајућег Предсједништва БиХ Небојше Радмановића.

Он је подсјетио да је превиђено да у четвртак, 2. јуна, у консултацијама учествује седам странка, а према редосљеду то су Савез за бољу будућност БиХ, ПДП, Хрватска странка права, Демократска народна заједница, Демократски народни савез, Народна странка "Радом за бољитак" и Савез независних социјалдемократа.

Другог дана, у петак, 3. јуна, консултације ће почети са ХДЗ-ом 1990, а слиједе СДС, ХДЗ БиХ, СДА, те Социјалдемократска партија БиХ.

Латиновић је навео да ће, након консултација, Централној изборној комисији БиХ и Сипи на посебно предвиђеном формулару бити достављена имена кандидата за мандатара за нови сазив Савјета министара БиХ на провјеру.

"Они своје мишљење да ли кандидати задовољавају све законске услове да обављају ту функцију треба да доставе Предсједништву БиХ најкасније за седам дана, након чега ће бити одржана сједница Предсједништва са само једном тачком дневног реда – избор мандатара за сазив Савјета министара БиХ", појаснио је Латиновић.

Према његовим ријечима, чланови Предсједништва БиХ гласају по преференцијалном систему и кандидат са највише освојених бодова биће достављен као приједлог Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ на потврђивање.Оставите одговор