СББ: Подржавамо дијалог са Србијом и Хрватском

Савез за бољу будућност БиХ подржава окупљање и дијалог између Србије, Хрватске и БиХ на највишем нивоу, попут данашњег на Брионима, али од Предсједништва БиХ тражи да убрза рјешавање проблема са тим државама. Из ове странке упозоравају да већ скоро двије деценије од самосталности БиХ није ријешила бројна спорна питања од граница до државне имовине […]

понедељак, јул 18, 2011 / 14:02

Савез за бољу будућност БиХ подржава окупљање и дијалог између Србије, Хрватске и БиХ на највишем нивоу, попут данашњег на Брионима, али од Предсједништва БиХ тражи да убрза рјешавање проблема са тим државама.

Из ове странке упозоравају да већ скоро двије деценије од самосталности БиХ није ријешила бројна спорна питања од граница до државне имовине у Хрватској и Србији, те на евидентно кршење међународног права од сусједа у кориштењу неких природних ресурса БиХ, попут хидропотенцијала.

"Већ годинама је на дјелу кршење основних права грађана БиХ у пограничном подручју са Хрватском и Србијом у кориштењу личне имовине а да при томе нема адекватног ангажмана државних органа БиХ", саопштено је из Савеза за бољу будућност.

Странка тражи да сусрети државника БиХ, Хрватске и Србије, "поред наглашеног протоколарног карактера и пуног садржаја осмијеха и тапшања", почну да доприносе рјешавању бројних нагомиланих међудржавних проблема због којих трпе грађани БиХ и интереси државе.Оставите одговор