БОСС: СДА и СДП продужили политичку кризу

Чланови Предсједништва из СДА и СДП продужили су политичку кризу на нивоу БиХ која је већ довела до губљења вишемилионских износа из међународних фондова, упозорили су данас из Босанске странке. "Прегласавање у Предсједништву приликом именовања Славе Кукића за мандатара Савјета министара резултирало је угрожавањем интереса БиХ", наводи се у саопштењу странке. За Босанску странку доказ […]

понедељак, 18 јула, 2011 / 14:05

Чланови Предсједништва из СДА и СДП продужили су политичку кризу на нивоу БиХ која је већ довела до губљења вишемилионских износа из међународних фондова, упозорили су данас из Босанске странке.

"Прегласавање у Предсједништву приликом именовања Славе Кукића за мандатара Савјета министара резултирало је угрожавањем интереса БиХ", наводи се у саопштењу странке.

За Босанску странку доказ за то је "накнадна памет", како се у саопштењу назива заједнички позив чланова Предсједништва парламентарним политичким странкама из Републике Српске и Федерације да усагласе приједлог новог мандатара.

Избор предсједавајућег Савјета министара БиХ могуће је извршити само уз обезбјеђење потребног броја посланика, укључујући и ентитетску већину, подсјећају из странке.