Савићева: Нема врховног суда док на то не пристану РС и ФБиХ

Разговори који су започели у Бањалуци у процесу структуралног дијалога за реформу правосуђа почетак су врло озбиљног посла, а потврђена је и чињеница да Република Српска мора бити озбиљно схваћена када укаже на евидентне проблеме у правосудном систему који је кројио ОХР, изјавила је академик Сњежана Савић. Она каже да су многе ствари које су […]

четвртак, јун 9, 2011 / 09:26

Разговори који су започели у Бањалуци у процесу структуралног дијалога за реформу правосуђа почетак су врло озбиљног посла, а потврђена је и чињеница да Република Српска мора бити озбиљно схваћена када укаже на евидентне проблеме у правосудном систему који је кројио ОХР, изјавила је академик Сњежана Савић.

Она каже да су многе ствари које су изнесене саговорницима из Европе и Федерације БиХ биле такве природе да противаргумената с друге стране уопште није било.

"Током дијалога отворено смо чули да је Пјер Мирел рекао да уједначавање судске праксе не мора значити аутоматско успостављање врховног суда. Исто тако, сумњам да би се високи представник у БиХ сада усудио да намеће закон о врховном суду", рекла је Савићева за "Фокус".

Она је нагласила да те институције нема док на то не пристане Српска, као и ФБиХ.

Као члан експертског тима Српске, Савићева је оцијенила да је ЕУ врло озбиљно приступила овом процесу, а њен лични суд је да су и они свјесни да је за стање у правосуђу добрим дијелом одговорна и међународна заједница.0 КОМЕНТАРА

  1. rs će pristati u zamjenu da ne odgovara kriminalac koji je berluskoniju davao privatne časove kako se može ukrasti od svoga naroda više.
    sve će dati i na sve pristati, samo da mu ostanu one milijardice koje je pokrao od svoga naroda.
    Ljubio je noge eštonovoj i išetao pred nju na cestu.
    On i tadić nemaju granica kada je izdaja svoga naroda u pitanju.

Оставите одговор