Сарадња са Кином на пољу енергетике

Делегација Кинеске националне корпорације за електричну опрему почиње данас дводневну посјету Републици Српској с циљем упознавања са енергетским потенцијалима, те функционисањем и организацијом система "Електропривреде РС". Осим посјете предузећу "Хидроелектране на Врбасу" Мркоњић Град, у оквиру које ће бити представљене техничке могућности капацитета и начин функционисања у овиру електроенергетског система РС, кинеску делегацију данас у […]

среда, јун 1, 2011 / 11:50

Делегација Кинеске националне корпорације за електричну опрему почиње данас дводневну посјету Републици Српској с циљем упознавања са енергетским потенцијалима, те функционисањем и организацијом система "Електропривреде РС".

Осим посјете предузећу "Хидроелектране на Врбасу" Мркоњић Град, у оквиру које ће бити представљене техничке могућности капацитета и начин функционисања у овиру електроенергетског система РС, кинеску делегацију данас у 13.00 часова примиће министар индустрије, енергетике и рударства РС Жељко Ковачевић.

Делегацију Кинеске националне корпорације за електричну опрему примиће предсједник Владе РС Александар Џомбић у 14.00 часова. Након овог сусрета, коме ће присуствовати Ковачевић и министар финансија Зоран Тегелтија, предвиђене су изјаве за новинаре.

У згради "Електропривреде РС" у Бањалуци у 17.00 часова за кинеску делегацију биће организована презентација организације електроенергетског система, те могућности развоја, саопштено је из Министарства индустрије, енергетике и рударства РС.

У организацији овог министарства, у Бањалуци ће у 12.00 часова почети и завршна јавна расправа о Нацрту стратегије развоја малих и средњих предузећа и предузетништва у РС.

Јавна расправа биће одржана у згради Владе РС, а изјаве за новинаре предвиђене су пред почетак јавне расправе.Оставите одговор