Шаман: Прихватање Гадафијеве породице је "акт агресије" Алжира

Либијске побуњеничке власти саопштиле су вечерас да пружање уточишта члановима породице Моамера Гадафија у Алжиру представља "акт агресије" и да ће затражити њихово изручење. "Обећали смо поштена суђења свим тим криминалцима и зато сматрамо да је ово акт агресије", изјавио је Ројтерсу портпарол побуњеника Махмуд Шаман. Он је упозорио да Гадафију и његовим синовима не […]

уторак, август 30, 2011 / 08:02

Либијске побуњеничке власти саопштиле су вечерас да пружање уточишта члановима породице Моамера Гадафија у Алжиру представља "акт агресије" и да ће затражити њихово изручење.

"Обећали смо поштена суђења свим тим криминалцима и зато сматрамо да је ово акт агресије", изјавио је Ројтерсу портпарол побуњеника Махмуд Шаман.

Он је упозорио да Гадафију и његовим синовима не треба давати уточиште. "Ићи ћемо свуда за њима, наћи ћемо их и ухапсити", рекао је Шаман.

Алжирска агенција АПС јавила је вечерас да су Гадафијева супруга Сафија, кћерка Ајша и синови Ханибал и Мохамед јутрос ушли у Алжир, наводи алжирска агенција.

У извјештају се наводи да је њихов долазак пријављен Уједињеним нацијама и либијским побуњеничким властима.Оставите одговор