Русија: Нећемо Американце у Црном мору

Русија је протестовала због доласка америчке ратне крстарице наоружане балистичким пројектилима на маневре са Украјином у Црном мору, упозоривши да је то претња по националну безбједност, јављају агенције. „Имамо низ питања у вези са доласком америчке крстарице Монтереј наоружане противракетними системом Аегис на америчко-украјинске маневре саопштило је Министарство спољних послова Русије. Министарство истиче да је […]

недеља, јун 12, 2011 / 20:45

Русија је протестовала због доласка америчке ратне крстарице наоружане балистичким пројектилима на маневре са Украјином у Црном мору, упозоривши да је то претња по националну безбједност, јављају агенције.

„Имамо низ питања у вези са доласком америчке крстарице Монтереј наоружане противракетними системом Аегис на америчко-украјинске маневре саопштило је Министарство спољних послова Русије.

Министарство истиче да је Руска страна више пута поновила да неће бити равнодушна према појави елементата америчке стратешске инсфраструктуре у близини руске границе и да ће такав корак сматрати претњом по безбједност земље, наведено је у саопштењу.

Русија, како се додаје разумије да је стационирање Монтенереја у европским водама део америчког плана о ракетном штиту, али не види зашто то мора да буде тако близу њених граница.Оставите одговор