Романија: Организован први љетњи алпинистички камп

Горска служба спашавања "Јахорина", у тијесној сарадњи са Републичком управом Цивилне заштите Републике Српске, оранизовала је на Романији први љетњи алпинистички камп, који је окупио 15 полазника из РС и 10 њихових колега из Србије. "Ријеч је о седмодневном алпинистичким курсу који се од 25. септембра до 1. октобра одржава у подножју Романије на локалитету […]

уторак, септембар 27, 2011 / 15:19

Горска служба спашавања "Јахорина", у тијесној сарадњи са Републичком управом Цивилне заштите Републике Српске, оранизовала је на Романији први љетњи алпинистички камп, који је окупио 15 полазника из РС и 10 њихових колега из Србије.

"Ријеч је о седмодневном алпинистичким курсу који се од 25. септембра до 1. октобра одржава у подножју Романије на локалитету Мајдана", изјавио је данас Срни шеф Горске службе спашавања "Јахорина " Миро Калем.

Он је подсјетио да су припадници ове службе истовремено и активни чланови јединице Републичке управе Цивилне заштите РС за спашавање са висина.

"Квалитет обуке наших алпиниста је на изузетно високом и професионалном нивоу, о чему свједочи и чињеница да су главни инструктори Бобан Миловановић из Србије и његов асистент Петар Шундерић", додао је Калем.Оставите одговор