Родерик Мур о БиХ ресурсима

Први замјеник високог представника у БиХ Родерик Мур изјавио је да у међународној заједници постоји сагласност да БиХ буде чврст дио регионалног европског оквира и да постане нормалан партнер у трговини. "Интерес земаља ЕУ и Сјеверне Америке јесте да БиХ успије у транзицији. Привреда ове земље има предност у производњи енергије са хидропотенцијалима и термалним […]

понедељак, јун 13, 2011 / 09:05

Први замјеник високог представника у БиХ Родерик Мур изјавио је да у међународној заједници постоји сагласност да БиХ буде чврст дио регионалног европског оквира и да постане нормалан партнер у трговини.

"Интерес земаља ЕУ и Сјеверне Америке јесте да БиХ успије у транзицији. Привреда ове земље има предност у производњи енергије са хидропотенцијалима и термалним водама, а ту је и експлоатација дрвета", рекао је Мур за "Еуроблиц".

Мур је истакао да се политички критеријум не може одвојити од економије, а БиХ има неколико економских питања која, као и све земље у процесу приближавања ЕУ, мора да ријеши.

Према његовим ријечима, БиХ мора обавити хармонизацију легислативе што треба да олакша придруживање нове чланице заједничком тржишту и из тог угла економија није спремна за придруживање ЕУ.Оставите одговор