Рајко Дукић пише премијерки: Политика вам је "држи банку, пусти хиљадарку

11.01.2018. Отворено писмо Предсједници Владе, Госпођи Жељки Цвијановић

четвртак, јануар 11, 2018 / 15:54

У Блицу од 11. јануара ове године, под насловом "Акцизе у циљу јачања привреде", изјависте да ће повећање акциза, односно цијена горива, бити потстицај и замајац привреде Републике Српске.

Претпостављам да се Ваша изјава односи, превасходно на Западни дио Републике Српске, гдје се искључиво граде ауто-путеви а које гради грађевинска оператива из Западног дијела. А ако није тако, онда ми објасните какве ће користи имати привреда Источнога дијела, на примјер Компанија "Боксит", која ће, по основу акциза, дати за горово око 600.000 КМ.

Ако се гради само да би се градило, односно запослила грађевинска оператива, а без икакве рачунице о исплативости градње тих ауто-путева, имајући притом у виду отплату ануитета, трошкове инвестиционог и текућег одржавања, плате итд., не своди ли се то на рачуницу: "Држи банку, пусти хиљадарку".

Зар Вам Хрватска, са којом се везујете ауто-путевима и проблеми које она има са својим, није за наук, па да на примјер размислите да, умјесто мегаломанских и скупих ауто-путева, реконструишете постојеће путеве, преводећи их у брзе цесте. Можда би нешто од тога припало Источном дијелу који ће, кроз повећане акцизе и кроз враћање дугова и покрића губитака ауто-путева, имати и те какве "користи".

Поздрав,
Предсједник Компаније мр Рајко Дукић1 КОМЕНТАР

 1. Postovani g.Dukicu,
  Vi imate rezultate u privredi i to je za mene u ovakvom ambijentu vrijedno postovanja.
  Upitajte se a kakve to rezultate ima premijerka? Slavuljica ce poslovati i dalje bez obzira na akcize.
  Mali filip i aco ce sipati gorivo bez obzira na cijenu – svakako ga ne placaju iz vlastitog dzepa.
  Ovo pitanje:
  Ако се гради само да би се градило, односно запослила грађевинска оператива,
  pretpostavljam da vi samo postavljate hipoteticki jer sigurno znate semu pri gradnji ovakvih infrastrukturnih projekata. Takodje zante i da bi bez usvajanja akciza vjerovatno se urusila Stankoviceva imperija i sistem „protocnog bojlera“

Оставите одговор