Радојичић: Касно је за одгађање избора

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић оцијенио је да се закаснило с иницијативом за одгађање локалних избора. Радојичић је рекао и да није сигуран у уставност такве иницијативе, додајући да би спајање локалних са изборима за друге нивое власти подразумијевало промјену неколико закона на нивоу БиХ, Републике Српске и Федерације БиХ. Он је навео […]

уторак, март 27, 2012 / 12:31

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић оцијенио је да се закаснило с иницијативом за одгађање локалних избора.

Радојичић је рекао и да није сигуран у уставност такве иницијативе, додајући да би спајање локалних са изборима за друге нивое власти подразумијевало промјену неколико закона на нивоу БиХ, Републике Српске и Федерације БиХ.

Он је навео да Централна изборна комисија БиХ већ започиње активности у вези са локалним изборима у октобру, због чега се избори не могу отказати "усред започете приче".

"Са формално-правног и поготово уставно-правног аспекта итекако би требало проучити да ли се то може извести, на који начин, шта све треба промијенити и да ли је то уопште реално могуће извести", рекао је Радојичић новинарима у Бањој Луци.

Предсједници СНСД-а Милорад Додик и СДА Сулејман Тихић констатовали су јуче да иницијатива за одлагање локалних избора у БиХ и њихово провођење заједно са општим изборима 2014. године заслужује подршку и договорили да, у случају сагласности лидера осталих политичких странака, покрену одговарајуће процедуре.

Предсједник СП Петар Ђокић раније је предложио да локални избори у БиХ, планирани за октобар, буду одгођени, јер би се тако уштедио новац од којег би се дио могао усмјерити за рјешавање социјалних проблема.0 КОМЕНТАРА

 1. Шта је сад ово ? Овдје нешто не штима ! Ако изузмемо изјаву генсека, који је изгледа „слободан стријелац“, два прва човјека СНСД-а дају супротне изјаве !

  Оркестар ми дјелује раштимован ! Звучи као да диригент губи контролу над првим виолинама !

 2. Игоре, објасни то оном мамлазу што ти води странку, а ви га слијепо слушате. Покажи да имаш м..а, па му се успротиви и преузми странку. Сви знамо, да би тебе странци радо прихватили на том мјесту.

 3. Inicijativu Đokića, Dodika i Tihića vidim kao prijedlog za neke buduće izbore… bilo bi logično da se sledećim parlamentarnim pridruže i lokalni izbori… pa da nakon 2014. godine imamo novi izborni ciklus u kome bi pobjednik izbora držao vlast 4 godine. CIK je već raspisao tender za štampanje glasačkih listića.

 4. Овдје видим да се 1978 опет извлачи из отвора на који се прди, да би се додворио Милораду. 1978 је најгори тип људи који су као за неке промјене, а бога моле да све остане како јесте, зато што се налазе у наведеном отвору прешедника. Много више сви цијенимо оне који се декларишу као људи система и јасно брнае своје позиције, од ових улизица које служе да обарају вољу оних који другачије мисле. Мишљење је ко и шупак, свако га има.

 5. Мислим да треба увести принцип заокруживања мандата на 10 годин. Некако, таман сједнеш у фотељу, таман се конституишеш и већ мораш да идеш. То ми се никако не допада. Сљедеће изборе, све, одржати 2020. на јубиларних 10 година од посљедњих избора. 😀

  ШАЛИМ СЕ.

  Неће се одгодити, без бриге! Пробни балон… очигледно изазвао незадовољство те ће предлагачи врло брзо да се оправдају и повуку приједлог. 😉

Оставите одговор