Павић: Могу избори заједно, али ове године

Демократски народни савез прихвата да локални и парламентарни избори буду одржани заједно, али ове године, рекао је предсједник ДНС-а Марко Павић. Павић каже да би избори требало да буду одржани заједно, али не на начин да се "неуставно продужава рок одборницима у овом мандату, већ да се посланицима скрати мандат". Поводом данашњег разговора лидера СНСД-а […]

уторак, март 27, 2012 / 12:46

Демократски народни савез прихвата да локални и парламентарни избори буду одржани заједно, али ове године, рекао је предсједник ДНС-а Марко Павић.

Павић каже да би избори требало да буду одржани заједно, али не на начин да се "неуставно продужава рок одборницима у овом мандату, већ да се посланицима скрати мандат".

Поводом данашњег разговора лидера СНСД-а Милорада Додика и СДА Сулејмана Тихића о евентуалном одгађању локалних избора за двије године и приједлога осталим странкама да подрже ову иницијативу, Павић тврди да ни образложење за тај приједлог нема никаквог оправдања.

"Образложење које је дато у вези војске и њихових пензија и других трошкова нема никаквог оправдања и неколико хиљада војника не могу одгодити изборе и то на начин на који је образложено", навео је Павић.

Он сматра да би било уставно да се скрати мандат посланика и да ове године заједно буду избори локални и парламентарни избори.

Предсједници СНСД-а Милорад Додик и СДА Сулејман Тихић констатовали су данас да иницијатива за одлагање локалних избора у БиХ и њихово провођење заједно са општим изборима 2014. године заслужује подршку и договорили да се, у случају сагласности лидера других политичких странака, покрену одговарајуће процедуре.

Додик и Тихић су оцијенили на састанку у Бањалуци да би та иницијатива довела до значајних уштеда и до рационализације укупног изборног циклуса, саопштено је из СНСД-а.

Саговорнци су подстакли органе власти да предузму кораке с циљем смањења јавне потрошње на свим нивоима, да би се кроз тај процес дошло до средстава за рјешење питања демобилисаних припадника Оружаних снага БиХ и дали подршку Савјету министара БиХ да што прије предложи рјешење.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор