Радмановић: Суђење генералу Младићу неће утицати на статус РС

Предсједавајући Предсједништва БиХ Небојша Радмановић изјавио је да суђење некадашњем команданту Војске Републике Српске, генералу Ратку Младићу, ни на који начин неће утицати на статус Српске, како то прижељкују неки сарајевски политичари, оцјењуући да ниједно хашко суђење није важно за суштину уставног уређења БиХ у коме је РС апсолутно неспорна. "Хашки трибунал је ад хок […]

уторак, мај 31, 2011 / 08:55

Предсједавајући Предсједништва БиХ Небојша Радмановић изјавио је да суђење некадашњем команданту Војске Републике Српске, генералу Ратку Младићу, ни на који начин неће утицати на статус Српске, како то прижељкују неки сарајевски политичари, оцјењуући да ниједно хашко суђење није важно за суштину уставног уређења БиХ у коме је РС апсолутно неспорна.

"Хашки трибунал је ад хок суд који суди по одређеним нормама са којима неко може или не мора да се слаже, али тај суд не прави државе, не може да утиче на границе, нити да пише историју као што то неки политичари мисле", рекао је Радмановић за "Прес".

Према његовим ријечима, хашке пресуде утицаће на одређене историјске оцјене, али не могу да утичу на цијелу историју, нарочито на то да ли има Српске или је нема.

"РС је ентитет који је саставни дио БиХ, створен међународним уговором који не може да се промијени, ни одлуком суда, ни изјавама свједока, ни неким спајањем оптужница", нагласио је Радмановић.

Коментаришући реаговања из Сарајева поводом хапшења генерала Младића, Радмановић је рекао да "Сарајево то ради годинама".

"Сарајево то ради годинама и код сваког хапшења се тако понаша, осим кад се хапсе њихови. Сада се враћају у деведесете године и помињу стару концепцију да су Срби криви за све. Савког њиховог генареала бране на улици и у медијима без приче о кривици. То је потпуно погрешно", рекао је предсједавајући Предсједништва БиХ.0 КОМЕНТАРА

  1. Има ли игдје јаднији и љигавији политичар од овог радмановића, па јаду јадни ти умјесто да реагујеш из Бањалуке према Београду, ти коментаришеш сарајевске коментаре…радмановић увијек каже нешто мало али глупо!

Оставите одговор