Златковић: Српска има капацитет за развој привреде у туризму

Република Српска, као и БиХ у цјелини, има велике шансе да кроз туризам утиче на развој, изјавила је министар трговине и туризма РС Горана Златковић. "Богатство туристичких потенцијала којима Српска располаже и даље је недовољно искоришћено и само планско и системско дјеловање ресорних институција према овој области може довеси до изградње и стварања туристичке привреде […]

уторак, 31 маја, 2011 / 08:57

Република Српска, као и БиХ у цјелини, има велике шансе да кроз туризам утиче на развој, изјавила је министар трговине и туризма РС Горана Златковић.

"Богатство туристичких потенцијала којима Српска располаже и даље је недовољно искоришћено и само планско и системско дјеловање ресорних институција према овој области може довеси до изградње и стварања туристичке привреде која ће котирати као одржова и реална развојна могућност", рекла је Златковићева за "Независне новине".

Она је навела да су туризам и пољопривреда дјелатности које су уско повезане и једнако значајне за привердни раст РС, те да је повезивање ове двије област могуће кроз сеоски или рурални облик туризма, који има велики развојни потенцијал у Српској.

Златковићева каже да је разноврсном понудом аутентичних јела домаће кухиње могуће створити туристички брендови који би били препознатљиви свуда у свијету, што и јесте суштина промоције туристичких потенцијала РС.

Она је додала да ово министарство очекује да стварни и позитивни резултати туристичке дјелатности тек буду видљиви у будућем периоду.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор