Радмановић: Позивање на улицу није паметно

САРАЈЕВО – Предсједавајући Предсједништва БиХ Небојша Радмановић оцијенио је да није примјерено ни паметно да било ко у БиХ и изван ње позива грађане на улицу у вријеме када у блиском окружењу улица свашта ради. "Надам се да грађани БиХ који су у посљедњих 20 година прошли кроз чуда схватају да улица ништа не значи" […]

четвртак, фебруар 24, 2011 / 13:50

САРАЈЕВО – Предсједавајући Предсједништва БиХ Небојша Радмановић оцијенио је да није примјерено ни паметно да било ко у БиХ и изван ње позива грађане на улицу у вријеме када у блиском окружењу улица свашта ради.

"Надам се да грађани БиХ који су у посљедњих 20 година прошли кроз чуда схватају да улица ништа не значи" – изјавио је Радмановић коментаришући изјаву чланице Европског парламента Дорис Пак која је позвала грађане да изађу на улице и позову власт на одговорност.

Радмановић је у обраћању новинарима, након учешћа на првој сједници трећег циклуса "Парламента за Европу" упозорио да и у БиХ има и оних који позивају на улицу и оних који мисле да се може кроз форму социјалног бунта промијенити систем.

"Треба им поручити да не може. БиХ је достигла висок ниво демократије и биће у стању да конституише власт" – нагласио је Радмановић.

Сама Дорис Пак данас је рекла да је дошло до неспоразума у вези са њеном изјавом и појаснила да није позвала људе на устанак.

"Студентима сам рекла да подигну глас да се и њихов глас чује и, ако буде потребно, да студенти изађу на улице и траже од својих политичара да им дају боље образовање. Позвала сам омладину да учини што може", појаснила је Пак.

Члан Европског парламента Дорис Пак позвала је јуче у Сарајеву младе људе из БиХ да "изађу на улице и да тако домаће политичаре натјерају да побољшају стање у држави", што је наишло на осуду представника већине водећих политичких партија у БиХ.Оставите одговор