Радмановић није промјенио став о палестинској државности

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Небојша Радмановић није промјенио став када је ријеч о палестинском захтјеву за државност, потврдио је Срни шеф Кабинета српског члана Предсједништва БиХ Мирослав Вујичић. "Радмановић се и даље залаже за мирно рјешење између Израела и Палестине. Он сматра да је неопходно прво да се договоре палестински ауторитети и Израел […]

четвртак, септембар 22, 2011 / 16:42

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Небојша Радмановић није промјенио став када је ријеч о палестинском захтјеву за државност, потврдио је Срни шеф Кабинета српског члана Предсједништва БиХ Мирослав Вујичић.

"Радмановић се и даље залаже за мирно рјешење између Израела и Палестине. Он сматра да је неопходно прво да се договоре палестински ауторитети и Израел па тек након договора тих страна се може приступити признању Палестине и примању у УН", рекао је Вујичић.

Он је додао да палестински ауторитети могу износити ставове какве хоће, те да ће настојати да прикажу да имају подршку што већег броја земаља.

Палестински званичник Набил Шат изјавио је данас да Палестинци имају подршку девет чланица Савјета безбједности УН за свој захтјев за државност, пренијели су амерички медији.

Одговарајући на новинарско питање које су то земље Шат је рекао да су то Русија, Кина, Индија, Либан, Јужноафричка Република, Бразил, Габон, Нигерија и БиХ.

Утицајна чланица Палестинског ослободилачког покрета /ПЛО/ и посланик Ханан Ашрави изразила је данас наду да ће БиХ донијети праву одлуку и да ће српски члан Предсједништва БиХ Небојша Радмановић "схватити да је то питање правде", те да је то "императив и одговорност".Оставите одговор