Косор: Прогласићемо неважећим све акте правосудних тијела бивше државе

Предсједница Владе Хрватске Јадранка Косор изјавила је данас да Влада размишља о доношењу закона којим би се прогласили неважећим сви акти правосудних тијела и војних судова бивше ЈНА и бивше државе. Она је ово рекла реагујући на вијест да су у Хрватску стигле из Београда оптужнице за четворицу хрватских ратних руководилаца. Истичући да се ради […]

четвртак, септембар 22, 2011 / 16:03

Предсједница Владе Хрватске Јадранка Косор изјавила је данас да Влада размишља о доношењу закона којим би се прогласили неважећим сви акти правосудних тијела и војних судова бивше ЈНА и бивше државе.

Она је ово рекла реагујући на вијест да су у Хрватску стигле из Београда оптужнице за четворицу хрватских ратних руководилаца.

Истичући да се ради на приједлогу закона, Косорова је позвала министарство правде и државно тужилаштво да у том смислу предложе потребне правне кораке.

"Треба рећи да је доста узнемиравању које трпе ветерани, од Тихомира Пурде па до других", рекла је Косорова и поновила да је "Хрватска била жртва агресије, да је била нападнута и да су хрватски браниоци бранили своју земљу па су морали ослобађати окупиране крајеве".

Хрватски предсједник Иво Јосиповић рекао је да се ради о процедури коју треба завршити, а на о ударцу Београда регионалној политици.

Министар правде Хрватске Дражен Бошњаковић потврдио је јуче да су из Србије стигле оптужнице против Владимира Шекса, Ивана Векића, Бранимира Главаша и Томислава Мерчепа.

Вијеће за ратне злочине београдског Вишег суда подигло је оптужнице за ратне злочине и геноцид над Србима на подручју Вуковара, за шта се терете ратни министар унутрашњих послова Иван Векић и руководиоци кризних штабова у Славонији Владимир Шекс, у Осијеку Бранимир Главаш и у Вуковару Томислав Мерчеп.Оставите одговор