Радисављевић: Улемек не може да рачуна на привилегије

Специјални тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић каже за РТС да бивши командант Јединице за специјалне операције Милорад Улемек Легија, који је свједочио о убиству Славка Ћурувије, не може због тога да рачуна на евентуалне привилегије. Радисављевић објашњава да, према закону, Према законском рјешењу лица која су осуђена на казну затвора у трајању од 40 […]

среда, јануар 15, 2014 / 14:40

Специјални тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић каже за РТС да бивши командант Јединице за специјалне операције Милорад Улемек Легија, који је свједочио о убиству Славка Ћурувије, не може због тога да рачуна на евентуалне привилегије.

Радисављевић објашњава да, према закону, Према законском рјешењу лица која су осуђена на казну затвора у трајању од 40 година и организатори организованих криминалних група не могу закључити споразум са Тужилаштвом о свједочењу.

"Дакле, дефинитивно, Улемек не може имати статус осуђеног лица које сарађује са Тужилаштвом у смислу сведочења и уживања неких бенефиција из таквог статуса", истиче Радисављевић.

Радисављевић је на јучерашњој конференцији за новинаре у Влади Србије саопштио да Улемек прошле седмице изнио нове чињенице у вези са убиством новинара и власника листа „Дневни телеграф" Славка Ћурувије 11. априла 1999. године.

"Дошли смо до живе речи, до сведока који је одлучио да проговори. Ради се особи која је била актер многих догађаја из тих времена – Милорад Улемек. Он је одлучио да проговори и изнесе сазнања о убиству", рекао је Радисављевић.

Тужилац је одмах напоменуо да је свједочење било безусловно. "Није ништа тражио, нити смо му нешто дали, а говорио је детаљно и исцрпно", истакао је Радисављевић.Оставите одговор