Уставни суд: Крајина остаје министар док се све не разјасни

Уставни суд Федерације донио је данас привремену мјеру да смијењени министар финанција Анте Крајина до оцјене уставности о његовој смјени, остаје на функцији федералног министра финанција. Ову вијест потврдио је потпредсједник Федерације БиХ Мирсад Кебо, након састанка са Светозаром Пударићем те предсједником Федерације Живком Будмиром. Иначе, Будимир је данас почео консултације о рјешавању кризе која […]

среда, јануар 15, 2014 / 14:31

Уставни суд Федерације донио је данас привремену мјеру да смијењени министар финанција Анте Крајина до оцјене уставности о његовој смјени, остаје на функцији федералног министра финанција.

Ову вијест потврдио је потпредсједник Федерације БиХ Мирсад Кебо, након састанка са Светозаром Пударићем те предсједником Федерације Живком Будмиром. Иначе, Будимир је данас почео консултације о рјешавању кризе која је настала након смјене министра финанција Анте Крајине.

Након што је Будимир смијенио Крајину, ФБиХ је запала у кризу, јер законом није било предвиђено шта се у таквим ситуацијма чини, на који начин се именује замјеник, или смијењени министар остаје на дужности до именовања другог.

С обзиром на то да није било министра финансија који би могао да потпише налог за било какве исплате из ентитетског буџета, било је немогуће исплатити редовна мјесечна давања жртвама рата, цивилним инвалидима и другим социјалним категоријама, а неизвјесна је и исплата плата у министарствима федералне владе, Парламенту, агенцијама, правосуђу и ентитетској полицији.Оставите одговор