Пула: Подршка Фикрету Абдићу

Неколико десетина симпатизера Фикрета Абдића, осуђеног на 15 година затвора због ратног злочина у западној Босни, окупило се данас испред затвора у Пули поводом његовог 72. рођендана. Они су се већ традиционално, 11. годину заредом окупили испред затвора у којем Адбић служи казну од 15 година затвора због ратних злочина у западној Босни на коју […]

четвртак, септембар 29, 2011 / 19:11

Неколико десетина симпатизера Фикрета Абдића, осуђеног на 15 година затвора због ратног злочина у западној Босни, окупило се данас испред затвора у Пули поводом његовог 72. рођендана.

Они су се већ традиционално, 11. годину заредом окупили испред затвора у којем Адбић служи казну од 15 година затвора због ратних злочина у западној Босни на коју га је осудио Жупанијски суд у Карловцу.

Абдићеви симпатизери су, како преносе локални медији, стигли у Пулу аутобусима из Цазинске крајине и Словеније, а носили су и бисту с његовим именом.

Комисија за условно пуштање Министарства правосуђа Хрватске недавно је за три месеца одложила одлуку о Абдићевом пуштању на привремену слободу након што је одслужио више од две трећине казне.

Председник Абдићеве Демократске националне заједнице Рифат Долић, који је био у четворочланој делегацији која га је посјетила у затвору, рекао је новинарима да је да је таква одлука срамотна за Хрватску.0 КОМЕНТАРА

  1. Знала сам шта ће да буде, мада нисам хтјела да кажем „гласно“! Сви знамо ко је по комисијама за условни отпуст… колики је утицај политике на исте тако да је ова одлука у случају г. Абдића била очекивана. Не сумњам да је политичко Сарајево урадило све могуће и неогуће да овако буде!

    Срећан рођендан, са малим закашњењем!

Оставите одговор