Првомартовске метафоре: Геноцид, гето, логор, чишћење…

У петак, 24. јануара, ове године на дневном реду сједнице Дома народа наћи ће се Приједлога закона о измјенама и допунама Закона о пребивалишту и боравишту држављана Босне и Херцеговине (по хитном поступку) од 17. јула 2013. године. Емир Суљагић, координатор Коалиције "Први март" изјавио је за Анадолију да ће евентуално усвајање омогућити полицији Српске […]

среда, јануар 22, 2014 / 12:12

У петак, 24. јануара, ове године на дневном реду сједнице Дома народа наћи ће се Приједлога закона о измјенама и допунама Закона о пребивалишту и боравишту држављана Босне и Херцеговине (по хитном поступку) од 17. јула 2013. године.

Емир Суљагић, координатор Коалиције "Први март" изјавио је за Анадолију да ће евентуално усвајање омогућити полицији Српске да административним путем доврши "етничко чишћење и геноцид који је започела у прољеће 1992. године".

"Усвајање Закон о пребивалишту је први корак ка успостави административног гета за Бошњаке и све оне који хоће да живе са њима, који, наиме, не мисле да је једини начин комуникације са Бошњацима у овој земљи отварање концентрационих логора за њих", рекао је Суљагић за АА.

Он је додао да иза овог закона стоје исти они који користе пресуду Европског суда за људска права у случају "Сејдић-Финци" да успоставе трећи ентитет, односно остваре ратне циљеве Мате Бобана и тзв. "Херцег-Босне" – Европска унија (ЕУ), а у овом конкретном случају, рекао је Суљагић, Петер Соренсен.

"Закон се може спријечити тако што ће бошњачки делегати у Дому народа коначно показати мало кичме и одбити да се појаве на сједници или напросто бојкотирати ову тачку дневног реда", рекао је Суљагић за АА.

Прва посљедица овог Закона о пребивалишту и боравишту држављана Босне и Херцеговине, тврди он, бит ће административно етничко чишћење у Српској, али и у оним дијеловима ФБиХ гдје "Драган Човић мисли да Бошњака има превише".

"Најмање 70 хиљада грађана несрпске националности у ентитету РС ће остати без права гласа. Даље, очекујте десетине хиљада прекршајних пријава, због такозваног фиктивног пријављивања које ће сада бити законски утемељене. Дакле, то је довршење посла који су започели Радован Караџиц и Ратко Младић. Овај пут бошњачким рукама. Оно што нарочито вријеђа је то што су нас до сада СДП и СББ, а сада вјероватно и СДА, убијеђују да је МУП РС независна агенција за провођење закона, а не институција која је судјеловала у геноциду. И, ето, због чега су изгинули наши очеви: да њихову жртву продају они који мисле да је странка важнија од државе. А држава је нама једини гарант физичког опстанка", рекао је Суљагић за АА.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор