Галерија Удас организује школу цртања

Бањолучка Галерија "Удас", која дјелује у оквиру истоимене организације ампутираца, и ове године организује школу цртања и сликања за дјецу са и без инвалидитета. Из Галерије позивају сву заинтересоовану дјецу узраста од шест до 18 година да се пријаве, напомињићи да је школа за дјецу са инвалидитетом и дјецу чланова организације бесплатна, док је цијена […]

среда, јануар 22, 2014 / 12:12

Бањолучка Галерија "Удас", која дјелује у оквиру истоимене организације ампутираца, и ове године организује школу цртања и сликања за дјецу са и без инвалидитета.

Из Галерије позивају сву заинтересоовану дјецу узраста од шест до 18 година да се пријаве, напомињићи да је школа за дјецу са инвалидитетом и дјецу чланова организације бесплатна, док је цијена школе за дјецу без инвалидидтета 30 КМ.

"Полазници школе ће бити подијељени у три групе. Теоријску и практичну наставу водиће дипломирана сликарка Маја Шолак. Полазници ће сваке суботе у Галерији `Удас` учити технике цртања и сликања као што су: цртежи и пејзажи, основне боје и изведене, сликање и цртање на задату тему, портрети, акварел, колаж и слично", саопштено је из Галерије "Удас".

У саопштењу се додаје да је за полазнике школе Галерија обезбиједила потребан материјал за цртање, а да ће школа цртања и сликања трајати четири мјесеца, након чега ће се у галерији направити колективна изложба радова полазника.

Заинтересовани полазници за школу цртања и сликања могу да се јаве на број телефона 051/439-239 сваким радним даном и суботом од 8.30 до 15.30 часова. Почетак наставе је предвиђен у суботу, 25. јануара.Оставите одговор