Протест РВИ због кашњења суфинансирања лијекова

Око 40 ратних војних инвалида из Зворника протестовало је данас испред зграде општине јер није почело суфинансирање набавке лијекова за ову борачку категорију и за породице ратних војних инвалида. Предсједник Удружења ратних војних инвалида Драгислав Мијановић најавио ја да ће се ратни војни инвалиди окупљати сваки дан до испуњења захтјева и најавио да ће, уколико […]

уторак, август 16, 2011 / 17:09

Око 40 ратних војних инвалида из Зворника протестовало је данас испред зграде општине јер није почело суфинансирање набавке лијекова за ову борачку категорију и за породице ратних војних инвалида.

Предсједник Удружења ратних војних инвалида Драгислав Мијановић најавио ја да ће се ратни војни инвалиди окупљати сваки дан до испуњења захтјева и најавио да ће, уколико мирни протести не уроде плодом, руководство Удружења почети штрајк глађу.

Мијановић сматра да би мјесечна партиципација при куповини лијекова по једном кориснику из ових категорија требало да износи 30 марака.

Потпредсједник Скупштине општине Зворник Данијел Драгичевић рекао је да се мора испоштовати сва законска процедура и да је ради на проналаску најбољег модалитета за реализацију овог пројекта.

"Организација породица погинулих бораца и Борачка организација не протестују, јер схватају ситуацију, а то што неко жели да на овакав начин промовише себе и слично има на то право, али притиском на локалну управу ништа неће постићи", поручио је Драгичевић.

У општинском буџету, која једина у Републици Српској има пројекат суфинансирања лијекова за ове категорије, за ову намјену је планирано 30.000 марака.Оставите одговор