Прослава битке на Козари се планира у Београду

Предсједник Републике Српске Милорад Додик присуствоваће данас у Београду конститутивној сједници Организационог одбора за обиљежавање 70 година од Битке на Козари. Из кабинета предсједника Републике Српске најављено је да ће сједница бити одржана у Хотелу "Континентал" у Београду са почетком у 14.00 часова. Директор Представништва Републике Српске у Београду Млађан Цицовић рекао је Срни да […]

петак, мај 25, 2012 / 09:59

Предсједник Републике Српске Милорад Додик присуствоваће данас у Београду конститутивној сједници Организационог одбора за обиљежавање 70 година од Битке на Козари.

Из кабинета предсједника Републике Српске најављено је да ће сједница бити одржана у Хотелу "Континентал" у Београду са почетком у 14.00 часова.

Директор Представништва Републике Српске у Београду Млађан Цицовић рекао је Срни да ће предсједник Српске Милорад Додик сједници присуствовати у својству предсједника Организационог одбора.

Цицовић каже да ће на тој сједници бити формиран пододбор за културу и разматран синопсис свечане академије.

"Поводом јубилеја биће и штампана књига, која ће прије свега, дати историјски осврт на Битку на Козари, сјећања учесника. Дјело ће садржавати и књижевне прилоге", рекао је Цицовић.

Он каже да је расписан литерални конкурс за ученике основних и средњих школа за приче, пјесме, есеје и новеле, па ће на свечаној академији бити награђени најбољи радови.

Десетог јуна ове године навршава се 70 година од почетка Битке на Козари, чији је назив био Операција "Западна Босна", па ће 30. јуна у Београду бити одржана свечана академија.0 КОМЕНТАРА

 1. A, nakon 70 godina Kozara i cijela RS biju bitku za zivot. Nema ispod Kozare ni jedna fabrika jer je razrusise fasisti novoga doba. Umjesto sto je potrosio pare leteci u BG na obiljezavanje godisnjice humanije bi bilo da je te pare dao covjeku koji ispod Kozare nema od cega da hrani i lijeci svoja dva bolesna sina. Na sve apele za pomoc svi koji mogu da pomognu ostali su gluvi.

 2. Нема се код нас шта славити! Нама предстоји мучно пењање на брдо на којему смо некада били и могли видјети погрешке. Данас кад смо се морално и у сваком другом смислу срозали на зачеље у Европи свако славље је скрнављење и морала и добрих намјера да се жели изаћи из постојећег лавиринта заблуда.

 3. Само ипак, морамо нешто покренути и Козару назвати правим именом, Козара је наш холокауст и тако је треба крстити, пуно је горе и презимена, које носи предсједник РС. Козара је наша тиха патња и мука, Козара је наших 300 000 људи више данас у РС. Козара је била битка једног народа згурана и згужвана као историјски фалсификат у контекст заједништва, Козара је издаја, као Косовски бој. Зато је треба обиљежавати, без партизанских пјесама, него са свом симболиком страдања у 89% једног народа, којем припадам и ја. Да не би комунизма, Козаре, Неретве и Сутјеске, да не би 8 офанзиве, како би то Рвати отјерали Србе из Крајине, како би узели Дрвар, Гламоч, Грахово, Шипово, Мркоњић, Језеро, Србобран, Јајце, Кључ, Петровац, Рибник, све што смо бранили до ’95? Никако, јер би нас било бар 500 000 више у укупној маси и бар 50 000 војника који би стали на границу своје куће.

 4. Побјегао је он данас из Бањалуке.
  Да га људи који данас долазе на комеморацију у Бански двор случајно не угледају на прозору његове палате.
  Да се његов поглед случајно не сусретне са погледом родитеља који данас сахрањују своју дјецу.
  Зна кукавица кога родитељи криве за смрт своје дјеце.

 5. Nika, ne zna on za sramotu, a Boga se ne boji jer je bolesnik umislio da je on jedini i vrhovni bog.
  Mozda da su ga savjetnici nasavjetovali da sturne u Srbiju. Onaj momak iz PD Drasko sto mu nosa tasnu uz njega je posebna prica.U svakom slucaju sposoban za sebe i porodicu uzu i siru. Znam mu oca, prije rata bravar ili tokar, u svakom slucaju metalski radnik ,sada cova ima fakulet, glavni inspektor u gradu.
  U svakom slucaju savjetnici znaju dok je on bog i oni su sveci.

 6. DA, POBJEGAO JE DANAS IZ BL! nJEGOVO JE BILO DA BUDE U GRADU, DA SE POKLONI NASTRADALIM, PA KAKO MU BUDE. KUKAVICA!!!!!!!!!!!!!! NIKO I NISTA!!!!!!!!!!!!
  NJEMU NIJE STALO NI DO ZIVIH KOZARCANA, A KAMOLI DO ONIH KOJI SU NASTRADALI PRIJE 70 GODINA. KOZARA DANAS PLACE, KOZARA JE DANAS U CRNO ZAVIJENA ZBOG SVOJE DJECE .
  DRAGA DJECO, NEKA VAM JE LAKA CRNA ZEMLJA. VJECNA VAM SLAVA.

Оставите одговор