Дан жалости за погинулим падобранцима

У Бањалуци ће данас бити одржан комеморативни скуп поводом трагичне смрти петорице чланова Падобранског клуба "Бањалука” у авионској несрећи у Залужанима. Комеморација ће бити одржана у 11.00 часова у Културном центру Бански двор. Поводом ове трагедије, у којој је у недељу живот изгубило пет младих људи, данас је дан жалости у Бањалуци и читавој Републици […]

петак, мај 25, 2012 / 09:39

У Бањалуци ће данас бити одржан комеморативни скуп поводом трагичне смрти петорице чланова Падобранског клуба "Бањалука” у авионској несрећи у Залужанима.

Комеморација ће бити одржана у 11.00 часова у Културном центру Бански двор.

Поводом ове трагедије, у којој је у недељу живот изгубило пет младих људи, данас је дан жалости у Бањалуци и читавој Републици Српској.

Деветнаестогодишњи Никола Стевић сахрањен је у сриједу на бањалучком Новом гробљу. На истом гробљу јуче је у 14.00 часова сахрањен и пилот Ален Црналић (24).

Данас ће бити сахрањени инструктор падобранства Немања Гороња (32), инструктор Стефан Карановић (24) и падобранац Срђан Косић (18).

На свим институцијама, јавним установама и предузећима данас ће заставе бити спуштене на пола копља. Све јавне, културне и спортске манифестације се одгађају, а угоститељски објекти неће емитовати музику.

Јавни емитери у РС дужни су да програмску шему прилагоде дану жалости.Оставите одговор