Лука Брчко послује на позитивној нули

-Директор Јавног предузећа "Лука Брчко" Мустафа Нуковић рекао је да ова фирма успијева да пословање одржи на "позитивној нули". Он каже да се, упркос смањењу основне дјелатности претовара роба, ово предузеће одржава на "позитивној нули" захваљујући мјерама штедње, прије свега смањењу плата и ангажовању радника на другим пословима. Нунковић је новинарима у Брчком рекао да […]

петак, 25 маја, 2012 / 08:36

-Директор Јавног предузећа "Лука Брчко" Мустафа Нуковић рекао је да ова фирма успијева да пословање одржи на "позитивној нули".

Он каже да се, упркос смањењу основне дјелатности претовара роба, ово предузеће одржава на "позитивној нули" захваљујући мјерама штедње, прије свега смањењу плата и ангажовању радника на другим пословима.

Нунковић је новинарима у Брчком рекао да проблем пловности ријеке Саве траје исувише дуго, али да се ради на припреми пројекта за рехабилитацију пловног пута који би финансирала Свјетска банка.

"Ипак, много тога зависи од ангажовања државних органа који до сада нису показали веће интересовање за ову област. Тако је, на примјер, Хрватска је дуже од годину дана чекала да администрација БиХ парафира споразум о обиљежавању ријеке Саве",напоменуо је Нуковић и додао да на нивоу државе још није донесен ни Закон о пловидби ријечним водама.

Он наводи да неке активности охрабрију да ће доћи до побољшања стања у овом предузећу и истиче да су обезбијеђена средстава за четири лота од којих је један изградња колосијека од жељезничке станице до „Луке“, вриједан око осам милиона КМ, као и да дистрикт Брчко учествује у реализацији пројекта чишћења ријеке Саве, чија је процијењена вриједност око десет милиона КМ.0 КОМЕНТАРА