Прњавор: СНСД тражи смјену предсједника скупштине општине

Клуб одборника Савеза независних социјалдемократа на 33. сједници покренуо је иницијативу за смјену скупштинског руководства коју је потписало једанаест одборника ове странке. Као разлози за смјену предсједника Скупштине општине Бране Жунића наводе се несарадња са представницима извршне власти, те не предузимање потеза за превазилажење тог проблема већ наставак продубљивања истог. Предсједник Скупштине општине Брано Жунић […]

среда, 12 октобра, 2011 / 07:47

Клуб одборника Савеза независних социјалдемократа на 33. сједници покренуо је иницијативу за смјену скупштинског руководства коју је потписало једанаест одборника ове странке.

Као разлози за смјену предсједника Скупштине општине Бране Жунића наводе се несарадња са представницима извршне власти, те не предузимање потеза за превазилажење тог проблема већ наставак продубљивања истог.

Предсједник Скупштине општине Брано Жунић истакао је да нема ништа против смјене актуелног скупштинског руководства све док је иницијатива легална.

„Не спорим, ако постоји та већина, нека поднесу захтјев за смјену и нека и изврше смјену, али она мора бити законита. Њима је циљ да се физички промијену људи, изборна кампања је кренула, изборна година је пред нама и треба олакшати неке ствари и треба уклонити некога ко ће гласно и јасно рећи о пропустима садашње власти,“ казао је Жунић.

У име Клуба одборника Српске демократске странке Бранислав Ђурић рекао је да је покретање иницијативе за смјену скупштинског руководства непотребна авантура Савза независних социјалдемократа.

„Вјеровато имају намјеру да себи олакшају доношење одређених одлука које треба да обезбиједе ново кредитно задужење општине, које ће према нашим сазнањима бити преко осам милиона марака, како би у наредну изборну годину ушли са својим великим апетитима и дошли до побједе, рачунајући да ће тим парама моћи купити бираче, како кроз одређена инфраструктурна улагања, тако и личним донацијама,“ истакао је Ђурић.

Предсједник Клуба одборника Савеза независних социјалдемократа Жељко Симић рекао је да је смјена скупштинског руководства општине Прњавор легална.

„Неоспорно је да је установљена нова скупштинска већина послије краха или немогућности функционисања претходне и Савез независних социјалдемократа сматра да има одговорност да оно фактичко стање које се већ показивало овдје у ова посљедња два мјесеца, да заједно сједнемо са тим људима и донесемо иницијативу која је потпуно легална и проведена као политичка воља СНСД-а и наших коалиционих партнера,“ објаснио је Симић.

На мјесту предсједника Скупштине општине требало би да буде одборник Савеза независних социјалдемократа Горан Земун, а потпредсједника одборник Српске радикалне странке Божидар Ивановић.

Сједница Скупштине општине Прњавор је прекинута у послијеподневним часовима, а претходно су одборниц требали изгласати неповјерење скупштинском руководству. О исходу сједнице више у наредним извјештајима.