Приватни паркинзи немају обавезу према инвалидима?

Осим наплате паркинга у своју касу и више слободног мјеста, нови власници земљишта, које се засад користи и даље као паркинг у центру Бање Луке, извршили су дискриминацију инвалида.

среда, децембар 20, 2023 / 18:43

Сви они којима треба навоз да из улице Иве Андрића прођу преко овог паркинга до Храма Христа Спаситеља у Бањој Луци, инвалиди или онемоћали у колицима, маме са бебама, бициклисти са дјецом, а посебно они који су овај пролаз до сада користили, сусрели су се са степеницама умјесто досадашњег навоза.

Од Градског Сина Драшка смо добили још један незрели перформанс, у којима је обећавао и своје противправно дјеловање да би ово земљиште остало градско. Оно је заиста несхватљивим начином прешло у приватно власништво. И сада је то. Приватно власништво. Са којим град у смислу комуналних прописа, више очигледно нема никакве везе, нити им пада на памет да се умјешају у своју надлежност.

Што се од државе изузетог паркинга тиче, прича се гласно о несталим документима. И ништа. Та прича је само освјежена изгорјелим документима у исто тако ове године мистериозно запаљеној Електрокрајини, према којој више не води навоз за инвалиде.

Бањолучани принуђени или опредијељени да користи точкове умјесто ногу, морају ићи скроз око паркинга, да би изашли са једног, на други пјешачки прелаз. Чак и да испоштују то, па се упуте на десну страну паркинга, код крајњег пјешачког прелаза на раскрсници улица Николе Тесле и Милана Тепића – дочекаће их још једна блокада!

Наиме, навоз за инвалиде, уопште пролаз и пјешацима по тротоару са пјешачког прелаза, блокиран је стубовима и – контејнером за смеће.

Зашто ово не примјећују и о њему не пишу дежурни Невладинићи, који се издају да формално бране људска права, посебно рањивих мањинских група као што су инвалиди? Одговор је прост:

Њих инвалиди и иначе не занимају, а у секти страних агената је сада сезона хистерисања поводом загађеног ваздуха. То је тема која се покреће искључиво зими и искључиво паничарски, без икаквих предложених рјешења.Оставите одговор