Претреси у Брчком, и бивши градоначелник осумњичен?

На основу наредбе Основног суда и Тужилаштва Дистритка, брчанска полиција од јутрос врши претрес на неколико локација у Брчком, а врше се и два претреса у Тутли и један у Бањој Луци. У Брчком је у току полицијска акција "Бинго" коју проводи полиција Дистрикта Брчко, под надзором Тужилаштва и Основног суда Дистиркта. Претражује се 26 […]

понедељак, октобар 3, 2011 / 14:29

На основу наредбе Основног суда и Тужилаштва Дистритка, брчанска полиција од јутрос врши претрес на неколико локација у Брчком, а врше се и два претреса у Тутли и један у Бањој Луци.

У Брчком је у току полицијска акција "Бинго" коју проводи полиција Дистрикта Брчко, под надзором Тужилаштва и Основног суда Дистиркта.

Претражује се 26 локација у Влади, Вијећници и другим Институцијама Дистиркта, приватним становима и предузећима. Четрнаест лица, од којих су већи број високо позиционирани државни службеници запослени у Влади дистирикта, осумњичено је за кривична дјела подмићивање, злоупотребу службеног положаја и фласификовање службених исправа.

У току су претреси на 23 локације у Брчком од којих је 11 у Влади дистрикта Брчко, 2 претреса у Тузли и један у Бањалуци. Казне предвиђене за подомићивање, фалсификовање службених испрва и злоупотребу положаја су од 6 мјесеци до 10 година.

Полиција је најавила хапшење седам државних службеника, јавља извјештач Срне.

Акција се проводи због основање сумње за почињења кривичних дјела подмићивање и кривична дјела против службене и друге одговорне особе.

Како се незванично сазнаје, претресена је и породична кућа бившег градоначелника Драгана Пајића у брчанском насељу Мераје.0 КОМЕНТАРА

  1. Наравоученије је то да је ово приредбица за сељаке,данас сам сједио са обичним човјеком и када су почели на радију читати имена он је питао:-Има ли ухапшених из фирме „крининално.ба“?!
    Кажем му да нема,а он ће „то значи није ништа“.
    Права хоботница је и даље на слободи,неки вечерас шетају а неки доје пиву.
    Поздрав из града криминала!

Оставите одговор