Прекинуто саслушање генерала Младића

Истражни судија Одјељења београдског Вишег суда за ратне злочине прекинуо је саслушање Ратка Младића због тешког психофизичког стања генерала. Младићев адвокат Милош Шаљић је рекао да је истражни судија Милан Дилпарић покушао да разговара са Младићем, али да није успио јер генерал није могао да комуницира. Истражни судија чак није успио да узме ни личне […]

четвртак, мај 26, 2011 / 23:01

Истражни судија Одјељења београдског Вишег суда за ратне злочине прекинуо је саслушање Ратка Младића због тешког психофизичког стања генерала.

Младићев адвокат Милош Шаљић је рекао да је истражни судија Милан Дилпарић покушао да разговара са Младићем, али да није успио јер генерал није могао да комуницира.

Истражни судија чак није успио да узме ни личне податке од Младића, рекао је Шаљић, и додао да је Младић више пута покушао да се обрати тужиоцима, посебно замјенику тужиоца Бруну Векарићу.

Према тврдњама адвоката, Младић је на саслушању говорио неповезано. Шаљић је рекао да ће Младића вечерас прегледати љекари, тврдећи да тај преглед није обављен раније данас како је саопштено. Адвокат очекује да ће сутра истражни судија поново покушати да саслуша Младића.

Говорећи о психофизичком стању Младића, Шаљић је рекао да је он свјестан да је ухапшен и гдје се налази, као и да је рекао да не признаје Хашки трибунал.

Шаљић је додао да Младић, иако је приликом хапшења био наоружан, није желио да употреби оружје. Младић је, према ријечима адвоката, питао за своју породицу. Шаљић је рекао и да ће породица сутра посјетити Младића.

Шеф националног комитета за сарадњу са Трибуналом Расим Љајић рекао је да је Младић био "веома блијед", што указује на то да није много излазио.

Истражни судија Одјељења за ратне злочине Вишег суда одлучиће послије саслушања да ли су испуњене претпоставке за његово изручење Хашком трибуналу.

На ту одлуку Младић има право жалбе, а коначну одлуку о изручењу донијеће Министарство правде, а процедура испоручења Трибуналу могла би да потраје недјељу дана.Оставите одговор