Предизборно муљање жабокречине: Смјене у Поштама Српске

Надзорни одбор "Пошта Српске" разријешио је дужности извршног директора за економске и рачуноводствене послове Божану Трнинић и извршног директора за правне, опште послове, људске ресурсе и инвестиције Игора Бароша те на њихове позиције именовао Сњежану Радовановић и Сњежану Мартић.

среда, април 25, 2018 / 10:36

У одлуци НО наводи се да је Божана Трнинић разријешна, јер је изабрана за замјеника главног ревизора РС, док за Бароша није наведен разлог смјене.

Према незвинчним информацијама Барош, који је кадар Уједињене Српске, смијењен је одлуком странке која је на његово мјесто поставила свог другог члана Сњежану Мартић. Мартићева је раније већ била на позицији извршног директора "Пошта" и то за поштански саобраћај. Недавно је из ДНС-а прешла у Уједињену Српску.

"Надзорни одбор је донио одлуку о разрјешењу Божане Трнинић, закључно са 9. априлом, јер је изабрана на функцију замјеника главног ревизора Главне службе за ревизију јавног сектора РС. НО је донио одлуку о именовању Сњежане Радовановић, дипломираног економисте из Бањалуке, за вршиоца дужности извршног директора за економске и рачуноводствене послове у "Поштама", до окончања поступка именовања извршног директора, а најдуже до 20. јуна", наведено је у одлуци.

Такође, НО је донио и одлуку о разрјешењу Игора Бароша, по скраћеном поступку, али у овом случају није навео образложење. На његово мјесто именована је Сњежана Мартић, дипломирани собраћајни инжењер – одсјек ПТТ саобраћај и то до окончања поступка именовања новог извршног директора, а најдуже до 20. јуна.

НО је на сједници одржаној 20. априла донио и одлуку о расписивању јавног конкурса за избор и именовање извршних дирекотара чије су фотеље остале упражњене.Оставите одговор