Посљедице земљотреса осјећа и Тојота

Профит јапанског произвођача аутомобила "Тојоте" у посљедњем кварталу опао је за 77 одсто због земљотреса који се догодио у марту. Нето профит у периоду од јануара до марта умањен је на 315,5 милиона долара, саопштила је компанија. Фискални подаци о пословању, закључно са мартом, показују да је фирма била на путу опоравка уочи земљотреса, преноси […]

четвртак, мај 12, 2011 / 06:14

Профит јапанског произвођача аутомобила "Тојоте" у посљедњем кварталу опао је за 77 одсто због земљотреса који се догодио у марту.

Нето профит у периоду од јануара до марта умањен је на 315,5 милиона долара, саопштила је компанија.

Фискални подаци о пословању, закључно са мартом, показују да је фирма била на путу опоравка уочи земљотреса, преноси Би-Би-Си.

Јапански аутомобилски гигант саопштио је да ће производња поново узети маха од јуна. Компанија је претходно била објавила да не очекује опоравак производње прије јула.

"Тојота" и остали произвођачи аутомобила суочени су са недостатком резервних дијелова, након што су земљотрес и цунами погодили јапан 11. марта.

Највећи свјетски произвођач аутомобила морао је да умањи или прекине производњу у многим својим фабрикама у Јапану и широм свијета.

Потпуни опоравак компаније очекује се крајем године.Оставите одговор