Жртве земљотреса у Шпанији

Најмање седморо људи погинуло је данас у земљотресу снаге 5,3 степени по Рихтеру који је погодио мали град Лорку, на југу Шпаније, саопштили су званичници. Земљотрес се догодио на дубини од само једног километра, око 120 километара југозападно од Аликантеа, саопштио је амерички институт за геологију. На телевизијским снимцима приказани су спасиоци како ужурбано претражују […]

четвртак, мај 12, 2011 / 06:40

Најмање седморо људи погинуло је данас у земљотресу снаге 5,3 степени по Рихтеру који је погодио мали град Лорку, на југу Шпаније, саопштили су званичници.

Земљотрес се догодио на дубини од само једног километра, око 120 километара југозападно од Аликантеа, саопштио је амерички институт за геологију.

На телевизијским снимцима приказани су спасиоци како ужурбано претражују рушевине расуте по улицама и драматични пад црквеног звоника на само метар од камермана.

Главни потрес је тешко оштетио старе зграде, а два сата касније догодио се накнадни удар снаге 4,4 степена.

Премијер Хозе Луис Родригез Запатеро послао је војне јединице на лице мјеста. Премијерова канцеларија саопштила је да је информација о земљотресу стигла током Запатеровог састанка са шпанским краљем Хуаном Карлосом.

Земљотреси су чести у Шпанији, али ријетко за посљедицу имају људске жртве. Погођено подручје посљедњи пут је било захваћено земљотресом 2005. године.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *