Пораз Типсаревића у финалу Санкт Петербурга

Српски тенисер Јанко Типсаревић није успио да освоји АТП турнир у Санкт Петербургу, пошто је у финалу изгубио од Хрвата Марина Чилића са 6:3, 3:6, 6:3. Типсаревић је пропустио одличну прилику да тријумфом у Петрограда постане најусјепшнији тенисер свијета у октобру, пошто је у истом мјесецу освајао АТП турнире у Куала Лумпуру и Москви. Наш […]

недеља, октобар 30, 2011 / 15:54

Српски тенисер Јанко Типсаревић није успио да освоји АТП турнир у Санкт Петербургу, пошто је у финалу изгубио од Хрвата Марина Чилића са 6:3, 3:6, 6:3.

Типсаревић је пропустио одличну прилику да тријумфом у Петрограда постане најусјепшнији тенисер свијета у октобру, пошто је у истом мјесецу освајао АТП турнире у Куала Лумпуру и Москви.

Наш тенисер је био на корак да сутра постане 11. тенисер на свјетској ранг листи и чиме бе стекао статус прве резерве за лондонско АТП финале.

У првом сету није било велике разлике између два тенисера, а одлучујући гем је био шести, када је Чилић направио једини брејк и повео са 4:2.

Типсаервић није имао рјешење за неугодне кик сервисе противника, лоше је ритернирао, а Хрват је како се први сет ближио крају дјеловао све сигурније.

Снажним сервисима тјерао је српског тенисера далеко од основне линије, а затим сигурним игром на мрежи долазио до лаких поена.

Изгубљени сет као да је разљутио Јанка, који није клонуо духом, већ је реаговао позитивно и одмах направио предност.

Најдоминантнији гем за Типсаревића био је пети, у којем ниједног тренутка Хрвату није дозволио да га угрози, а иако је био на прагу није успио да направи други брејк.

Чилић није могао да се одупре сталним нападима српског играча, па је о побједнику меча одлучиовао трећи сет.

Исти сценарио догодио се у последњем сету. Типсаревић је у шестом гему направио лош избор удараца, што је Чилић искористио и без већих проблема савладао у тим тренуцима уморног Типсаревића.Оставите одговор