Фетелу ВН Индије 11 побједа ове сезоне

Актуелни првак свијета у Формули 1 Нијемац Себастијан Фетел тријумфовао је у Делхију на трци за Велику награду Индије и тако остварио једанаесту побједу у текућем шампионату. Трка у Индији вожена је на неки начина за престиж, пошто је Фетел још у Јапану обезбиједио титулу, а Ред Бул недељу дана касније, у Кореји, у конкуренцији […]

недеља, 30 октобра, 2011 / 16:00

Актуелни првак свијета у Формули 1 Нијемац Себастијан Фетел тријумфовао је у Делхију на трци за Велику награду Индије и тако остварио једанаесту побједу у текућем шампионату.

Трка у Индији вожена је на неки начина за престиж, пошто је Фетел још у Јапану обезбиједио титулу, а Ред Бул недељу дана касније, у Кореји, у конкуренцији конструктора.

Фетел је трку „Бад” завршио у времену 1:30:35 сата, возач Мекларена Џенсон Батон био је други са заостатком од 8,4 секудни, док је Шпанац Фернандо Алонсо у Ферарију заостао 24.3 секунде за водећим.

Батон је одлично је стартовао са четрврте позицјије, престигао Алонса, затим и Марка Вебера и кренуо у потјеру за Фетелом, али је млади Нијемац потврдио овосезноску доминацију и да није случајно постао најмлађи двоструки шампион свијета у историји Формуле 1.

Трку је обиљежио нови судар између Британца Луиса Хамилтона из Мекларена и возача Ферарија Фелипе Масе, шести ове сезоне, а Бразилац, који је овог пута био крив, на крају је морао да одустане због оштећења на болиду.

Шампионат свијета у Формули 1. наставља се 13. новембра трком за Велику награду Абу Дабија.

Резултати:

1. Себастијан Фетел (Њемачка, Ред Бул) – 1:30:35

2. Џенсон Батон (Британија, Мекларен) + 8,4 секунде

3. Фернандо Алонсо (Шпанија, Ферари) + 24,3

4. Марк Вебер (Аустралија, Ред Бул) + 25,5

5. Михајл Шумахер (Њемачка, Мерцедес) + 65,4

6. Нико Росберг (Њемачка, Мерцедес) + 66,8

7. Луис Хамилтон (Британија, Мекларен) + 84,1

8.Хаиме Алгуерсуари (Шпанија, Торо Росо) +1 круг

9. Адријан Сутил (Њемачка, Форс Индија) +1 круг

10. Серхио Перез (Мексико, Заубер) +1 кругОставите одговор