Поплаве у Кини, 100 000 становника евакуисано

У поплавама на југу и истоку Кине страдале су 52 особе, а евакуисано је више од 100.000 становника, јавила је државна новинска агенција Синхуа. Још 32 особе се воде као нестале, што указује да би број жртава могао бити и већи. Највише жртава било је у сиромашној јужној провинцији Гуиџоу, где је више десетина људи […]

четвртак, јун 9, 2011 / 09:06

У поплавама на југу и истоку Кине страдале су 52 особе, а евакуисано је више од 100.000 становника, јавила је државна новинска агенција Синхуа.

Још 32 особе се воде као нестале, што указује да би број жртава могао бити и већи.

Највише жртава било је у сиромашној јужној провинцији Гуиџоу, где је више десетина људи напустило своје домове, пренела је агенција Ројтерс.

Остале жртве страдале су у приобалним подручјима источне провинције Ђиангсу, мада су други дијелови те области остали суви.

У поплавама је уништено скоро 8.000 кућа, а вода је прекрила неколико хиљада хектара пољопривредног земљишта.

У извјештају кинеске агенције наводи се да се наредних дана у Гуиџоу очекује још падавина, а да је влада већ послала тимове за пружање помоћи у најтеже погођена подручја.

Претходно је тај регион био погођен сушом, која је уништила усјеве, па се пољопривредници надају да ће им киша помоћи да садњом нових усјева надокнаде губитке.Оставите одговор