Поклон рачунари за студентски дом

Министарство просвјете и културе Републике Српске донирало је 15 рачунара у обновљене просторије читаонице у Студентском центру "Никола Тесла" у Бањој Луци. Министар просвјете и културе Антон Касиповић изјавио је да је ово само дио велике подршке коју Влада Српске даје високом образовању. Директор центра Милан Комљеновић каже да ће ови рачунари бити од велике […]

уторак, мај 3, 2011 / 16:30

Министарство просвјете и културе Републике Српске донирало је 15 рачунара у обновљене просторије читаонице у Студентском центру "Никола Тесла" у Бањој Луци.

Министар просвјете и културе Антон Касиповић изјавио је да је ово само дио велике подршке коју Влада Српске даје високом образовању.

Директор центра Милан Комљеновић каже да ће ови рачунари бити од велике користи за студенте који овде живе, посебно због интернета који ће моћи бесплатно да користе.

"Ови рачунари добро ће доћи студентима, док у међувремену не добију бежични АДСЛ систем, који смо већ започели и планирамо да њиме покријемо оба павиљона у студентском центру", рекао је новинарима Комљеновић.

Предсједник Уније студената РС Гордан Балабан изразио је задовољство ажурношћи и ефикасношћу брзог инсталирања опреме.

Министар Касиповић је нагласио да се приводе крају консултације Владе РС са Европском инвестиционом банком које се односе на реализацију кредита, који би био намијењен за студентски смјештај.

Он је додао да Влада намјерава да реализује кредит у вриједности од 10 милиона евра у ове сврхе како би питање студентског смјешатаја на дужи период било скинуто са дневог реда.

Подсјетивши да је Влада недавно потписала меморандуме за изградњу зграде Факултета политичких наука и Архтиектонско-грађевивнског факултета у Бањој Луци, Касиповић је напоменуо и да се ради на рјешавању питања лифта за потребе студената са инвалидитетом на Правном факулету, као и изградње суднице, која је неопходна на овом факултету.

Касиповић је подјестио да укупне инвестиције из здравственог програма Владе РС за јавне универзитете у Бањој Луци и Источном Сарајеву износе више од 25 милиона марака.Оставите одговор