Пјер Карден продаје свој бизнис за милијарду евра

Чувени француски модни креатор Пјер Карден одлучио је да прода свој бизнис за милијарду евра (1,4 милијарди долара), али намјерава да остане у послу као креативни директор, пренио је "Волстрит џорнал”. Амерички финансијски дневник наводи да се 88-годишњи власник модне куће „Пјер Карден” одлучио за њену продају јер нема насљедника, додајући да за сада није […]

уторак, мај 3, 2011 / 16:47

Чувени француски модни креатор Пјер Карден одлучио је да прода свој бизнис за милијарду евра (1,4 милијарди долара), али намјерава да остане у послу као креативни директор, пренио је "Волстрит џорнал”.

Амерички финансијски дневник наводи да се 88-годишњи власник модне куће „Пјер Карден” одлучио за њену продају јер нема насљедника, додајући да за сада није познато ко ће бити њен нови власник.

Карден је, у интервјуу за „Волстрит џорнал”, рекао да се досад састајао са инвеститорима из Енглеске, Кине и САД.

Вриједност свјетски познате француске модне куће банкарски аналитичари процјењују на око 200 милиона евра. Сам Карден је признао да му није позната прецизна финансијска вриједност његовог бизниса.

После продаје модне куће, витални модни креатор, не жели да оде у пензију, иако је већ у деветој деценији живота, и планира да остане у компанији као креативни директор.

Прије неколико година Карден је већ намјеравао да прода свој бизнис за 500 милиона евра, али се тада купац није појавио. Група кинеских компанија је 2009. године желела да купи бренд „Пјер Карден” за 200 милиона евра, али чувени креатор није намјеравао да за ту суму прода своје животно дјело.

Основана у Француској 1950. године, компанија „Пјер Карден” је за шест деценија пословања радила не само колекције женске и мушке одеће, већ је креирала и ентеријере за аутомобиле и микробусеве.

Производи под брендом „Пјер Карден” израђују се у 140 земаља свијета, на основу 800 лиценци.Оставите одговор