Перспективе десног центра

Партије десног центра у БиХ морају и могу боље сарађивати, али је предуслов за то уређење правног оквира у којем БиХ функционише једном за свагда, изјавио је данас у Сарајеву лидер ПДП-а Младен Иванић на конференцији "Перспективе десног центра" коју је организовала Политичка академија СДА. "Када се тај политичко-правни оквир дефинише да се више не […]

недеља, мај 8, 2011 / 15:25

Партије десног центра у БиХ морају и могу боље сарађивати, али је предуслов за то уређење правног оквира у којем БиХ функционише једном за свагда, изјавио је данас у Сарајеву лидер ПДП-а Младен Иванић на конференцији "Перспективе десног центра" коју је организовала Политичка академија СДА.

"Када се тај политичко-правни оквир дефинише да се више не мијења, барем не суштински, тада ће се разликовати партије центра и десног центра од партија љевице по приступу економији", сматра Иванић.

За разлику од других земаља Европе, гдје је национално питање рјешено, каже Иванић, партије се разликују само по идеологији. "Код нас је у то све уклопљено национлано питање које доминира и вјероватно ће још неко вријеме бити доминантно, при чему се губи подјела на љевицу и десницу, мада се чини да ће се и та разлика профилисати , рекао је Иванић.

Замјеник предсједника ХДЗ 1990 Мартин Рагуж је рекао да је будућност БиХ у рјешавању отворених изазова и проблема пред којим се земља налази у рукама десеног центра.

"Одговорно тврдим да постоји потенцијал без обзра на разлике у одређеним питањима које су некада чак и драстичне. Спремност постоји, а пут је компромис и уважавање приоритета за ову земљу", рекао је Рагуж, изразивши увјерење да су сви учесници дводневне конференције "Перспекиве десног центра" богатије за још једно искуство.

Замјеник предсједника СДА Асим Сарајлић истакао је да су странке које су се окупиле на конференцији показале да знају водити дијалог.Оставите одговор