Влада РС послала прилог уз Додиково писмо

Влада Републике Српске упутила је Савјету безбједности пети извјештај у којем се даје одговор на писмо и специјални извјештај високог представника за БиХ Валентина Инцка Савјету безбједности, изјавила је Срни министар за економске односе и регионалну сарадњу РС Жељка Цвијановић Цвијановићева је нагласио да је овај извјештај пратећи акт уз писмо које је предсједник Српске […]

недеља, мај 8, 2011 / 15:19

Влада Републике Српске упутила је Савјету безбједности пети извјештај у којем се даје одговор на писмо и специјални извјештај високог представника за БиХ Валентина Инцка Савјету безбједности, изјавила је Срни министар за економске односе и регионалну сарадњу РС Жељка Цвијановић

Цвијановићева је нагласио да је овај извјештај пратећи акт уз писмо које је предсједник Српске Милорад Додик упутио генералном секретару УН-а Бан Ки Муну и предсједавајућем Савјета безбједности УН-а Жерару Ароу.

"Влада РС данас је Савјету безбједности упутила `5. извјештај РС – одговор на писмо и специјални извјештај високог представника Савјету безбједности УН од 4. маја 2011. године`, као прилог и пратећи акт уз писмо које је предсједник РС Милорад Додик упутио генералном секеретару УН и предсједавајућем Савјета безбједности 6. маја 2011", године, рекла је Цвијановићева.

Она је рекла да је копија извјештаја, осим чланицама Савјета безбједности УН, достављена и на адресе високих званичника Европске уније Кетрин Ештон и Стефана Филеа, амбасадорима чланица Управног одбора Савјета за провођење мира, потписницама Дејтонског споразума и Секретаријату Савјета Европе.

Српска и енглеска верзија Извјештаја постављена је и на званични сајт Владе Српске.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *