Перица и Вијеће министара: Србин предсједавајући и три министра – једина рачуница

"Изјава предсједника СДА Бакира Изетбеговића да његова странка мора да има највише министарстава у будућем Савјету министара је скандалозна и још један покушај Изетбеговићевог напада на Републику Српску и српски народ", рекао је шеф Клуба посланика ПДП-а у НСРС Перица Бундало.

уторак, април 9, 2019 / 15:18

Бундало је оцијенио да је потпуно неприхватљива ова Изетбеговићева замисао коју сви политички актери из Републике Српске требају одбацити:

"Једини прихватљив принцип за формирање Савјета министара је да представницима српског народа припадну три министарства и да предсједавајући у овом мандату такође буде из реда српског народа. То је линија испод које нико никада не смије ићи", истакао је Бундало.

Бундало је позвао Изетбеговића да престане са покушајима уцјена, понижавања српског народа и подизања политичких тензија.35 КОМЕНТАРА

 1. За ову ситуацију смо сами криви, тј наши представници из Српске.
  И ови у задњем сазиву ВМ, и они прије, допустили су да се зарад личне користи и фотеља урушава капацитет Српске који јој устав БиХ гарантује. Наравно да ће и Бакир и бошњачке партије, научени на то српско снисходљиво подилажење, тражити увијек више. Са незајажљивим је тако.

  Да буде већи апсурд, бошњачке партије се код новог сазова ВМ позивају на неки члан закона о одбрани (нису у праву, писао сам о томе), а овдје је Устав БиХ (члан 5.4.под б) дефинисао да Српска мора добити минимум 1/3 (значи 4 или више) мјеста у сазиву ВМ.
  И овдје ме баш брига за фотеље, колико ће ко добити удјела у власти, нико из Српске нема право да урушава капацитет Српске који и сам устав обезбјеђује.

 2. Перице не сери!

  Ви из ПДП и СДС врло добро знате да ће Бакир држати СМ у техничком мандату док год може.

  А може дотле све док Црнадак, Мехтић и Шаровић пристају да буду дио те игре.

  Оног момента када ова тројица престану да буду дио те игре, технички мандат СМ се прекида. СМ не ноже даље да функционише. Само је потребно да га ова тројица напусте.

  Ево вам шансе Перице.
  А оваква саооштења… ма гони се у курац, није народ ретардиран да не види да је до вас.

  1. Оте ми ријеч из уста.Тако ће Додику пребацити лоптицу.Ако Додик онда не узме 1+3,и да једно мјесто из РС Комшићевим потурицама,нека га разапињу на сва звона.

  2. Симо, ај да не давимо овај народ безвезе, хоћемо ли ући у НАТО, мислим и на Србију пошто смо дио исте приче која почива на резолуцији НС РС?
   Ко нас спречава, Додик или Говедарица?

 3. Лично мислим да до састављања новог Савјета министара неће доћи ове године, а ко зна да ли и идуће године?

  Иначе, подржавам одлуку изабраних српских представника да се не формирају нова тијела у ПС БиХ, односно, да се не да пуни легитимитет ПС БиХ.

  Негдје се морала подвући црта, није непознато да су ЗЕЛЕНИ за полтику чистих рачуна у наредним годинама, значи, све док се СВЕ НЕ ДОГОВОРИ,нема парцијалних рјешења.

  Наравно, том коначном договору, све на основу већ усојених десет принципа, ја бих додао још један услов.
  Захтјев ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ, добронамјеран приједлог свима о потписивању посебног споразума о нултој толеранцији за оне који свјесно и веома сурово шире мржњу према другим и другачијим.

  Иначе, наравно да је логичан потез наших о неформирању скупштинских тијела док се све не договори, СДА искористила да оптужи српску страну за неформирање парламентарне делегације за Стразбур.

  Таман посла, само је Бакиру требао пуни легитимитет у ПСБиХ, па да може до нових избора функционисати технички савјет министара, зар не?

  До душе, што се тиче случаја Стразбур, чињенице су неумољиве, значи, нити смо до сада имали, нити би са новом делегацијом у Стразбуру имали неку корист, напротив.

  Неформирањем те (не)сложне делегације ништа изгубили нисмо,напротив, сачували смо бар мало образ, свакако тамо годинама показујемо своју неслогу и брукамо се пред нормалним свијетом.

  Другим ријечима речено,тамо бошњаци само лобирају против Срба, хрвати своју причу причају, а Србе, било да су из партија власти, или опозиције, нико ништа не пита.
  Волио бих да ме неко демантује.

  Значи, нека нису формирали парламентарну комисију, свакако би једино била штета да су у тој делегацији требали бити представници ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ.

  Они би бар са нашим партнерима и МЕГА утицајним ЕГП-савезом зелених партија Европе могли позитивно афирмисати Српску и БиХ, те коначно трасирати пут за четворогодињу финансијску подршку из фондова ЕУ,.

  Фондова које држе зелени ЕГП, те посебно излобирати помоћ од јаких држава чланица ЕУ и снажних еколошких фондација из свијете, све у области еколошке инфраструктуре, пољопривреде, туризма и образовања(ради се о десетинама и стотинама милиона евра за четири године мандата зелених у Стразбуру).

  Иначе, ова тема око савјета министара је јако сложена и осјетљива, исто као што је сложена и осјетљива прича око напустања српских министара са својих позиција.

  Лако је Сими рећи напустите,све да би оптужио опозицију да користе нелигитимно фотеље?

  Да ли се то Симо исплати Српској и нашим тамо, односно, да ли ће то напустање њихових позиција аутоматски значити морање СДА и ХДЗ да пристану на састављање новог-легитимног Савјета министара?

  Мислим да неће, напротив, знам да син-кирба баш то чека, замисите ситуацију у којој министарства која сада у техничком мандату воде „наши“, преузимају замјеници из друга два народа?

  Замислите ту ситуацију, па још да су прије тога наши били глупи и дали пуни легитимитет ПС БиХ?

  1. Napustiti apsolutno sve zajednicke institucije i adiossssss
   To bi naprimjer uradili poludivlji siptari.
   Ali posto su u pitanju tradicionalno glupi Srbi ,onda cemo se sa poturicama natezati jos 100 godina .

 4. “Лако је Сими рећи напустите,све да би оптужио опозицију да користе нелигитимно фотеље?“

  Kоњу, ту ситуацију смо већ имали кад је на другој страни је био ОХР, а не СДА као што је сада случај. То је имало ефекта. Лајчак је морао повући одлуке.

  https://dnevnik.hr/vijesti/svijet/bih-spiric-dao-uvjete-za-povlacenje-ostavke.html

  “Да ли се то Симо исплати Српској и нашим тамо, односно, да ли ће то напустање њихових позиција аутоматски значити морање СДА и ХДЗ да пристану на састављање новог-легитимног Савјета министара?

  Kоњино, прочитај Пословник о раду Савјета министара!

  Član 42.

  Kvorum
  Da bi Vijeće ministara moglo donositi odluke na sjednici, mora biti prisutno više od polovice
  članova Vijeća ministara, od kojih najmanje po dva iz svakog konstitutivnog naroda.

  “Мислим да неће, напротив, знам да син-кирба баш то чека, замисите ситуацију у којој министарства која сада у техничком мандату воде „наши“, преузимају замјеници из друга два народа?“

  Kоњино, прочитај Пословник о раду Савјета министара!

  Član 9.
  Zamjenik ministra koji sudjeluje na sjednici Vijeća ministara umjesto odsutnog ministra, ima
  pravo odlučivati u njegovo ime po svim ili po pojedinim pitanjima sukladno ovlastima koje mu
  odsutni ministar prenese i koji o tome pismeno obavijesti predsjedatelja Vijeća ministara.

  Član 48.

  Odlučivanje

  1. Vijeće ministara donosi akte iz svoga djelokruga većinom glasova od ukupnog broja
  svojih članova o svim pitanjima i temama o kojima u daljnjoj proceduri konačno odlučuje
  Parlament.
  2. O ostalim pitanjima Vijeće ministara po pravilu odlučuje konsenzusom, posebice o
  propisima, imenovanjima postavljenjima iz djelokruga Vijeća ministara, Poslovniku i njegovom
  tumačenju.
  3. U slučaju da se konsenzus ne postigne, predsjedatelj Vijeća ministara saziva člana
  odnosno članove Vijeća ministara koji je (su) protiv kako bi se postiglo rješenje. U slučaju da
  konsenzus ne bude postignut u roku od sedam dana ni na taj način, odluku donosi Vijeće
  ministara većinom glasova koja podrazumijeva i po najmanje dva člana iz svakog konstitutivnog
  naroda.

  И опет ће зелена коњина покушавати правдати министре из РС у актуелном СМ.

  Из пословника је све јасно.

  Могу спријечити Бакирову самовољу, а неће. Минситри из РС су ти који у српском термину држе Звиздића на том мјесту.

  ТАЧКА!!!!

 5. Ма о чему ти причаш?

  Јебо те пословник о раду, ко још у овој држави ишта поштује, значи, нешто ти млатиш о пословнику, реци фино, ако се Мектић, Шаровић и Црнадак повуку, онда ће бити нелегитиман савјет министара, па ће Инско Лајчаковић шта, па ће Бакир шта, па ће Човић шта, па ће Нелсон,шта, па ће Комшић шта,па ће Додик, шта,па ће СДС-ПДП, шта, па ће………шта?

  Е јебем те уска и глупа, посебно те јебо пресједатељ, што ти пичко твоји нису нашли српску верзију?

  П.С. За остале фронталџије, једноставно не могу јавно писати о томе шта бих ја одмах после избора, а шта данас радио, све да сам био и да сам данас на мјесту Додика, па и Говедарице и Бореновића.

  Иначе,оних мојих пар реченица око оставке министара је неважно,то је више било подјебацввање Сима,свакој будали је јаснода остају све до новог сазива(ако га буде).

  Значи, то је мени било успут, о озбиљним стварима могу млатити по порталима БОТОВИ, озбиљни и одговорни полтичари могу слати поруке.

  Ко је мој коментар прочитао, видио је да је циљ био да на основу Стразбура, докажем колико су ЗЕЛЕНИ потребни Српској и Федерацији,тачка.

  1. Зелена коњина потучена до ногу.

   Коњу, може СМ остати докле год хоће у техничком мандату, заболе ме кита, али ако министри из РС, као ономад Шпирић, напусте СМ, не могу се доностити одлуке.

   Чак не треба да га напусте сва тројица. Довољно је да Вукота позове (или нареди) Шаровићу и Мехтићу да то ураде и Бакир је прно у чабар.

   Зашто СДС-у одговара да мјесеце у којима би предсједавајући СМ требао бити Србин, ту функцију обавља СДА-Бошњак је питање на које би требао неко из СДС-а да одговори.

   Чисто сумњам да ће се то догодити.
   Прешутиће ово као и Мехтићеве “приватне“ ставове од неки дан.

  2. “Иначе, подржавам одлуку изабраних српских представника да се не формирају нова тијела у ПС БиХ, односно, да се не да пуни легитимитет ПС БиХ.“

   Зелена коњина кобајаги подржава одлуку српских представника у ПС БиХ да блокирају формирање нових тијела у тој скупштини, а жестоко се противи да се по истом принципу неприсуствовања сједницама и неовлашћивањем замјеника министара, технички СМ БиХ доведе у исту ситуацију.

   Коњина не разумије да су управо чланови пословника које сам цитирао и направљени да се спријече злоупотребе и уцјене коју сада спроводи Изетбеговић.

  1. Мораће ако хоће да СМ може доносити одлуке., зекане /зелени коњ)!

   И ти ми неки правник!?

   СМ може радити у нормалном и техничком мандату и у оба случаја да би обављао посао мора имати кворум. Без кворума нема чак ни техничког мандата, зекане!

   “Kvorum
   Da bi Vijeće ministara moglo donositi odluke na sjednici, mora biti prisutno više od polovice
   članova Vijeća ministara, od kojih najmanje po dva iz svakog konstitutivnog naroda.“

  2. Немере ми зелени шупак халалити што сам му минирао диван са Сеном.

  1. Џасмине,

   БиХ ће убити чаршијанерска политика “мораш ово, мораш оно, иначе ће те међународна заједница казнити“.
   Сувереном и конститутивном народу као што су Србиу БиХ, са својом међународно признатом аутономијом, наређивати шта треба и шта мора не могу ни много веће силе, а камо ли чаршијанерско-шехерско-беговскобалијски-чаршијски сећијашлук.

   Ништа ми не морамо.

   Ево ја који сам за НАТО, не бих то потписао само из једног разлога.
   А тај разлог је што ће глупи балијандер помислити да сам ја то потписао зато што сам се њега препао. А онда глупандер помисли, ко јебе влахе, ајмо сад траажити још, мораће потписати.

   Бошњаци су главни рушитељи могуће (патентирам термин) Босне и Херцеговине.
   Могућа БиХ може опстати само на бази договора три конститутивна народа.
   Све остало је зло за ову државу.

  2. Simo,da se ne zajebavamo.

   Ni meni se ne svidza ovo poigravanje oko institucija.Volio bi da se natjecu ko ce bolje unaprijediti uslove zivota i poslovanja obicnog naroda,ma koje nacije.
   Jedno moras priznati .Predsjednik odavno sve radi da bude sto manje BiH sa drugom mu iz hrvatskog naroda.Ovi treci im pariraju .
   I tu je stvarno tacka.U par recenica se moze opisati stvarno stanje.

   KO ce pobjediti?Ne znam.Znam ko ce izgubiti,ili vec gubi.Pa narod,kad ode vecina sposobnih za rad vidjecemo dalje.

   Te tvoje spletke kao bakirovci ,izdajnici ,ovi oni su predstava za nepismeniji dio puka.To valjaj po poskoku.Nekidan ti procitah komentare na tom „cjenjenom“portalu.Svaka cast,vjesto ih palis.Paljevina pobro je tvoj hoby.

 6. Само напустити и довести Бахкира Измет-бега на кохљена.Нешто слично као Словенци и Хрвати,1991.Само се понашати као они.Обесмислити ову неприродну творевину на сваком кораку.Не може котлина никог уцјењивати,не више.

 7. serbiume,

  „обесмислити ову творевину“, да слажем се, ја сам као прагматичан и добронамјеран политичар тренутно за могућу и међунационално супер толерантну БиХ у наредним деценијама, односно, за коначно рјешење-
  Дејтон 2.

  Шта ће бити за пет деценија, то ће овисити о данашњој памети и одлукама које хладне главе и уз максимално уважавање једних према другим договоримо.

  О томе сам нешто раније писао, предвиђао да ће до тога доћи и доћи ће сигурно.

  Да ли ће поводом ове кризе, нисам сигуран, ипак мислим да ће велики загасити ову данашњу ватру у БиХ, али ће остати у пепелу доста жара, тако да и најмањи вјетар може поново ватру запалити.

  Мислим да ће та будућа (не) намјерно распаљена „ватра“ довести до тзв .Дејтона 2.

  Такође сам сигуран да Додик зна шта ради, да има страховит тим, да располаже таквим информацијама, којим ботови и разне сероње, све да их имају, не би знали какву стратегију за ново вријеме правити.

  Е у том грму лежи зец, рецимо и поштени и непоштени Срби у политици хоће договор,добро знају да само политиком чистих рачуна могу релаксирати ситуацију, односно, поштеним договором три стране направити „могућу БиХ за наредне деценије“, али није само до наших политичара, поготове не овог момента.

  Зато мислим да твој коментар не пије воде у овом тренутку, велики су нас посвађали, ујединили хрвате и муслимане против Срба,другим ријечима, они су нас подијелили и они су нас саставили дејтонским споразумом.

  Није ово више геополтичко вријеме деведесетих, али, „велики“ се и даље питају више него ми овдје, значи, због геополитике која се данас одвија са свим врстама насиља над народима и државама свијета, све због геоеконоских циљева, у овом моменту БиХ, није у фокусу-приоритет, са једне стране.

  Са друге стране, постављам сам себи, па и теби логично питање,каква су нам леђа,шта у овом моменту тим „радикалним“ потезом добијамо, (осим поноса што нећемо да трпимо бакирове „зајебанције), а шта губимо тим потезом?

  Наравно да ја знам посљедице, зато постављам питање?

  Зашто би ми из Српске преузели кривицу за кризу, кад је све до договора друга два народа, зато „полако са радикализацију“ што рекао Шојић.

  Други су на потезу, нека ријеше своје проблеме, вријеме је за „радикалне“ потезе хрвата и договор са бошњацима,значи, прво се Федерација мора трајно ријешити.

  Рјешења ће бити, али доброг рјешења за Србе неће бити ако повучемо потез у невријеме, успут, још једном упозоравам бошњачки народ.

  Иначе, чврстог сам СТАВА да ми сви овдје морамо доживјети катарзу, од Срба и Хрвата, до Бошњака, па и оних осталих и њихова перцепција будуће нормалне БиХ има искривљену слику.

  Ипак, посебно упозоравам муслимански-бошњачки народ, вама из прагматичних разлога хитно треба та катарза.

  Изађите из намјерно вам усађене матрице да сте жртва, понаваљам, прејаки су Срби, Бошњаци и Хрвати са овог простора, јачи смо ми и имамо бољу душу од свих других који су живјели на територији бивше Југославије, само морамо побиједити сами себе.

  Значи, морате моје комшије бити опрезни,задње три деценије су вам мозак затровали фундаменталисти, вјерски фанатици и лажни пророци-квази интелектуалци, геополитика не иде корист ислама у Европи, понављам, какво год буде рјешење за овај простор, наравно, када то велики одлуче, сигурно је да Срби и Хрвати због јаких леђа-подршке оних који ће дијелити свијет, не могу изгубити, напротив.

  Зато због (не) оправданог страха од радикалног ислама у хришћанској Европи, само могућа БиХ може изгубити, управо због посљедица ПРОТИВПРИРОДНОГ БЛУДА, намјерно искривљивања свијести пријератног добронамјерног и пуног духа муслиманског народа, односно, силовања у мозак три деценије, све од стране разних фундаменталистичких „антишфашиста“ типа ХАЏИЦЕРИЋБЕХМЕНЧЕНГАЗБЕГОВИЋА.

  1. А зашто правити могућу БиХ?Према њој треба бити незаинтересован,на сваки покушај урушавања РС,напуштати институције,нека за њену одрживост брину они којим је стало до ње.Ја не знам много Срба,који је воле.Да ти право кажем ни Хрвата.Од новог жара како кажеш нема ништа.Ови који се заносе да ће Хрвати остати пострани,сад кад су у ЕУ и НАТО-у,или Србија,су у великој заблуди.А ова заједничка војска?Она би се распала по шаву првом петардом а не метком.Срби требају гледати себе.Прво треба увести посебан рачун за ПДВ уколико УИО не врати паре.Треба онемогућити рад СИПА-е без сагласности наше полиције, а затим и стиснути ПИОМИО.Нека врате српске паре,а то је скоро 1 милијарда,па да видимо колика је њихова стварна љубав према ВАРТА батерији.

 8. Сербијуме,

  ти знаш да ја не расправљам, увијек искористим нечији коментар да пошаљем јасну поруку.

  Немој никад сумњати у мене,у мој патриотизам, или мислити да сам полтички наиван, поготово да друге подцјењујем, или да не поштујем туђе ставове, у твом случају, легитимно размишљање да данас треба напустати све институције у Сарајеву.

  Нисам случајно навео у коментару да Додик има све информације и јак тим, тако да сам сигуран да зна да ли је то сад добро урадити, значи, ако донесу такву одлуку,хоћу да вјерујем да знају шта раде,да имају моћна леђа.

  Мада сам ја сигуран да до тога неће доћи.

  Исто као што неће из више разлога доћи до повлачења „наших“ министара у техничком мандату.

  Нека ми опросте сви које било кад ставим под наводнике, човјек сам који се не бави другим и у пинципу вјерујем у добре намјере, нажалост, ту моју „наивност“-добру вјеру у људе, многи су на овај, или онај начин искористили, све од 2010 године када сам кренуо са ЗЕЛЕНИМ.

  Наравно, брзо учим, тако да сам као човјек који се никад није бавио политиком, релативно врло брзо дипломирао и знам да сам прешао на много већи ниво него што досеже данашња српска политика (част изузецима).

  Наравно, тај ниво тренутно није легитимна опција, питање је да ли данас, у овој веома сложеној ситуацији, треба вјеровати „старим играчима“, или дјечијој, често нарцисоидној политици?

  Једно нам не гине, ви сте моје драге фронталџије и поштовани народе на прошлим изборима подржали старе партије и бирали њихове, умјесто своје садашње легитимне представнике.

  Знати знање, бити патриота и имати образ,имати идеју и програм, те водити од првог дана оснивања национално одговорну политику и никад не мијењати СТАВ, све то на основу необоривих чињеница, то данас у Српској станује само на једном мјесту.

  „Хајде, пошто само ширимо љубав и позитивну енергију да се мало сами хвалимо, кад већ неће други да нас хвале“, што рекао шармантни Жика из НИКАД НИЈЕ КАСНО.

  Значи, данас српски народ 100% може да вјерује на РИЈЕЧ једино Николи Лазаревићу, те идеји, идеологији и програму ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ, могу то исто вјеровати и други народи, чак одговорно тврдим, много више мени и нама, него њиховим политичарима, тачка.

 9. “… тренутно за МОГУЋУ и међунационално супер толерантну БиХ…“
  “ … три стране направити „МОГУЋУ БиХ за наредне деценије“…“
  “ … Зато због (не) оправданог страха од радикалног ислама у хришћанској Европи, само МОГУЋА БиХ може изгубити…“

  Говно ми једном коментару три пута украде патент!

  За мјесец дана ће причати како је термин Могућа БиХ његов.

  Симо П. Ороз 12. априла 2019. у 09:00

  “Бошњаци су главни рушитељи могуће (патентирам термин) Босне и Херцеговине.
  Могућа БиХ може опстати само на бази договора три конститутивна народа.
  Све остало је зло за ову државу.“

 10. Да ли је „Фронтал“ постао „завод за патенте“?

  http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Dodik-u-Trebinju-BIH-moze-ali-samo-ako-je-
  u-interesu-Srba/500028

  „TREBINJE – Kandidat SNSD-a za srpskog člana Predsjedništa BiH Milorad Dodik rekao je večeras u Trebinju da u BiH više ništa ne može da se radi na štetu srpskog naroda i da nema namjeru da kod Srba pravi zabludu o mogućoj BiH.“

  Или коментар једног од његових („бајиних“) савјетника и ментора (још из времена СК и „Антиних реформиста“ :

  „Кецмановић: Може ли Милорад Додик БиХ учинити могућом државом?“

  на адреси :

  sveosrpskoj.com/komentari/kecmanovic-moze-li-milorad-dodik-bih-uciniti-mogucom-drzavom/

  Да ли треба ићи још у прошлост (а ово је из 2018-те) како би „завод за патенте“ провјерио „захтјеве за патентирање „интелектуалног власништва““?

  Интелектуалци свих земаља , уједините се!

  1. Ја нисам рекао да сам први употријебио тај израз, него да сам га ја патентирао.

   Едисонова фора.

 11. Добро БиХ, али ми није јасно како досад нико није – поред Уједињене, Позитивне, Напредне, Успјешне… – патентирао и заштитио назив „Могућа Српска“?

  Симо, ако имаднеш воље – алал ти било.

 12. Да, ето, хтио сам ја Симо да ти кажем како нас је много задњих година говорило и писало о могућој БиХ, па и сам Миле је то говорио.

  Сложићемо се ипак да је то твој патент, тачка.

  Османе,

  мудар си ти човјек.

 13. Da se malo vratimo na temu.
  Exluziva

  Predsjednik donio odluku da se vraca na neku funkciju u RS.Savjetnici trckaraju oko njega i pokusavaju ga ubijediti u suprotno.

  Iako je stvarno pokazao dobru volju da stvari pogura u pravcu daljeg napredovanja ka EU,neko je procijenio da ga se moze dokrajciti upornim guranjem u NATO(koje je trenutno nemoguce ,zbog obecanja drugoj strani).

  Na drugoj strani(sarajlice)smatraju da je dovoljno „grogiran“ i pokusavaju zadati zadnji udarac tako sto ocekuju da ce ga iznervirati i da ce povuci pogresan potez.

  Interesantnu vijest sam dobio iz srca „Sarajeva“.Moze biti istina,ima logike.

  Steta ,imao sam nade jer je bio krenuo u pravom pravcu.Hm.

  1. “Sto ne objasnis neupucenima da je prosli mandat od 9 ministara 4 pripalo Srbima.“

   Ево објашњавам и молим Додика да не тражи 4 министарска мјеста од 9 могућих како је било у прошлом сазиву јер то није поштено према друга два народа. Доста је да изабере тројицу.

   Елем Џасмине, Додик и не тражи више од 1/3 министарских мјеста (три од девет).
   Генерални секретар треба да буде из реда осталих, а предсједавајући из оног народа који је сада на реду.

   У чему је проблем?

  2. Да нисте можда смислили да прихватите да Србин буде предсједавајући, али под условом да га изабере Бакир?

   Улазнице за тај филм вам је купио Босић када је пристао да му Бакир бира министре из СДС-а, а код Додика тај филм нећете гледати.

 14. Симо,

  препоручио бих ти да се даље у ову тему не петљаш.

  Нисам хтио да те „дирам“, али бјежи од теме, нека људи забораве шта си написао на ову тему у одговору намоје питање.

  Ево прољеће је, пиши о цвијећу, пиши стихове,пиши политичке пошалице, али да се не тичу оних које прозиваш као бакировце, а онда прихваташ у власти са СНСД, на овој теми и на „бакировцима“ си добио, не кеца,него нулу.

Оставите одговор