Елементарна писменост #4

Просто нам је било занимљиво да уђе у записник, односно наш таг Пресловљено, како би изгледало да се оваква саопштења преслове на српско писмо.

уторак, април 9, 2019 / 00:18

Ово је изворно, искључиво пресловљено саопштењу (касније ћемо замијенити W са Њ):

Током 2018. године упознали смо се са концептом "ЕЛЕМЕНТ" фестивала кроз три журке које су се одржале на тврђави Кастел током љетних мјесеци, а на којима су наступиле звијезде као што су Накадиа, Нусха, Силицон Соул, АФФКТ и Валентино Канзyани.

Подржали су их и домаћи ДЈ-еви попут Роберта С,Радујковића, ДЈ Фреак-а, Ивана Зрне, Синише Тамамовића, Wаде-а Неwхоусе-а, и Давора Биллyц-а.

Ове године забаву започињемо нешто раније јер смо прву журку заказали за 13. април. Она ће се одржати у хали Бањалучког Велесајма, а наступиће Методи Христов, Синиша Тамамовић, Схипе и Роберт С.

Да подсјетимо, "ЕЛЕМЕНТ" је низ музичких догађаја, вођен идејом да окупља све љубитеље жанровски различите електронске музике током цијеле године. "Елемент" је настао из љубави према електронској музици, жељи да ноћи проводимо плешући и потреби да обогатимо културну и туристичку понуду нашег града.

Двије од три журке ће се одржати у хали Бањалучког Велесајма, док је један датум резервисан за велики Опен Аир партy, чија ће локација бити накнадно објављена.

Да упознамо оне који нису већ упознати са звијездама четврте "Елемент" журке.

Методи Христов долази из Бугарске и не треба неку посебну најаву, будући да се ради о свјетски познатој звијезди. Својим јединственим стилом, који варира од мрачније стране тецх-хоусе звука, па све до сирових хоусе битова, придобио је фанове електронске музике у кратком временском периоду. Познат је по томе што воли да експериментише и комбинује различите музичке стилове. Као продуцент, својим издањима привукао је пажњу звијезда као што су Марцо Царола, Рицхие Хаwтин, Јорис Воорн, Мендо, Андре Цром, Марк Книгхт, Јаy Лумен, Пан-Пот и многи други.

На бини ће му се придружити: Схипе, резидент загребачког Боогалоо клуба који је прошле године наступио на Елементу; Синиша Тамамовић, најпознатији бањалучки ДЈ и продуцент, познат по својим интензивним журкама широм Европе и по томе што је суоснивач музичке етикете Нигхт Лигхт Рецордс. Роберт С, резидент и програм менаџер бањалучког клуба Фабриqуе и суоснивач ЕЛЕМЕНТ концепта који је такође наступао на прошлогодишњим издањима Елемент-а.Оставите одговор