ПДП: У Бањој Луци је скупштинска већина, која блокира сама себе

Скупштинска већина која блокира саму себе – то је нови политички феномен којем данас свједочимо у Граду Бања Лука. Међутим, ту блокаду не смије да трпи град и грађани, кажу из ПДП.

среда, септембар 22, 2021 / 07:06

Неодржавање сједнице Скупштине града, коју је бојкотовала скупштинска већина, а на којој је требало расправљати о Нацрту ребаланса буџета Града јесте увод у блокаду у којој на крају испашта сваки човјек који живи у овом граду, а од којих већину не занимају политичке фрустрације скупштинске већине предвођене СНСД-ом.

Обавеза предсједника Скупштине града јесте да сазове и одржи скупштину, а не да исту бојкотују, уз немуште изговоре. Да ли је могуће да је изговор за неодржавање сједнице недовољна комуникација са градоначелником? Комуницирати се може на самој скупштини, могу се упутити критике на Приједлог ребаланса, може се амандмански дјеловати, али сједнице морају бити одржаване.

Да ли је предсједник Скупштине града икада видио да Влада Републике Српске одржава маратонске састанке са посланицима у Народној скупштини Републике Српске док не скроје буџет који свима одговара? Иако је другачија ситуација, гдје Влада има подршку скупштинске већине, чак да којим случајем имамо и мањинску Владу, скупштинска сала би била мјесто дискусије и комуникације, а никако кафенисање по кабинетима.

Јасно је да је данашњи бојкот испуњавање "обећања" предсједника Скупштине града Бањалука који је оваква дешавања најавио још у августу, али поставља се питање да ли Илић спроводи и "обећања" Милорада Додика из изборне ноћи када је најавио освету Бањалучанима?

Позивамо на разум, на смиривање тензија и да се сједница одржи већ сутра.Оставите одговор