Партизан и Војводина закопали ратне сјекире

Поводом догађаја прије, у току и после финала Купа Србије у фудбалу, Партизан и Војводина издали су заједничко саопштење. После бројних инцидената (кашњење меча, спорне судијске одлуке, међусобна препуцавања по медијима), финалисти Купа ријешили су да ‘спусте лопту’. У саопштењу се жали због немилих ситуација и тензија које су пратиле финале и и додаје се […]

четвртак, мај 19, 2011 / 17:57

Поводом догађаја прије, у току и после финала Купа Србије у фудбалу, Партизан и Војводина издали су заједничко саопштење.

После бројних инцидената (кашњење меча, спорне судијске одлуке, међусобна препуцавања по медијима), финалисти Купа ријешили су да ‘спусте лопту’.

У саопштењу се жали због немилих ситуација и тензија које су пратиле финале и и додаје се да ће се клубови заједничким снагам потрудити да се такве ствари више не понове.

Саопштење преносимо у цјелости и без исправки:

Поштовани љубитељи фудбала,

Финале купа Србије одиграно 11. овог месеца у Београду изазвало је спор два клуба у коме је изречено пуно тешких речи и међусобних оптужби. Природно је да клубови штите своје интересе, али је при томе неопходно поштовати културу јавног дијалога, спортски фер-плеј и правила фудбалског спорта. Овом приликом понесени догађајима и навијачким страстима у појединим тренуцима смо заборавили на та начела.

Све што се догодило последњих дана схватићемо као поуку за предупређивање сличних дешавања у будућности. Сигурни смо да ће и даље бити неслагања око појединих сегмената фудбалске игре, али смо обавезни према навијачима и спортској јавности да расправу о њима водимо достојанствено и на основу објективних чињеница. Посебно смо обавезни да штитимо углед фудбалског спорта који је у Србији из више разлога озбиљно нарушен. Спремни смо да заједнички учествујемо у свим активностима усмереним на напредак српског фудбала.

Очекујемо да ће надлежни органи Фудбалског савеза Србије сва догађања на утакмици финала купа објективно сагледати и при доношењу коначних одлука – санкција, узети у обзир младост играча једног и другог клуба, као и њихове емоције у тим спорним тренуцима. Надамо се да ће тиме бити стављена тачка на скандал за који сви желимо да се више никад не понови. Волели бисмо да се наша два клуба и идуће сезоне нађу у финалу купа јер смо дужни да љубитељима фудбала у Србији приредимо истински спектакл који ће се памтити само по лепом.

Фудбалски клубови „Партизан“ и „Војводина“ више деценија гаје односе истинског спортског пријатељства и сарадње у свим питањима од обостраног интереса. Споразумели смо се да све ружно оставимо иза себе и да традицију пријатељства наставимо да гајимо и унапређујемо. Позивамо и наше навијаче да своје навијачке страсти и понашање сведу у оквире пристојности, без мржње, увреда и ружних речи.

У Београду, 19. маја 2011. године

ФК „Партизан“
ФК „Војводина“Оставите одговор