14:14 Пале, Мркоњић, Бања Лука: МУП РС подносио пријаве о кривичном дјелу "непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије"14:06 Бијељина добила новог прволигаша, Мићо части са 5.000 КМ13:41 Паралелна стварност и у ваше име: Џаферовић пише предсједнику Азербејџана и криви Јермене13:13 Јавио се спонзор: Ердоган каже да је вријеме за окончање јерменске окупације13:07 Њујорк Тајмс напада Трампа да није платио порез 10 година, он каже да су фејкњузери13:03 Министарство одбране Азербејџана пријети Јерменији "одговарајућом акцијом одмазде"12:53 Непрактичност азбукоубиства: Б или В?12:43 Дарко Ристов Ђого: Још двије цртице о Српству, небесима, етносу, етосу и Црној Гори12:35 Гради се нови мост у Рачи: Михајловићка и Поповић једини поменули Српску12:19 Коначно неко: Милош Ковић поднио пријаву против Николе Самарџића због одобравања геноцида над Србима

Партизан и Војводина закопали ратне сјекире

Поводом догађаја прије, у току и после финала Купа Србије у фудбалу, Партизан и Војводина издали су заједничко саопштење.  После бројних инцидената (кашњење меча, спорне судијске одлуке, међусобна препуцавања по медијима), финалисти Купа ријешили су да ‘спусте лопту’. У саопштењу се жали због немилих ситуација и тензија које су пратиле финале и и додаје се […]

четвртак, 19 маја, 2011 / 17:57

Поводом догађаја прије, у току и после финала Купа Србије у фудбалу, Партизан и Војводина издали су заједничко саопштење.

 После бројних инцидената (кашњење меча, спорне судијске одлуке, међусобна препуцавања по медијима), финалисти Купа ријешили су да ‘спусте лопту’.

У саопштењу се жали због немилих ситуација и тензија које су пратиле финале и и додаје се да ће се клубови заједничким снагам потрудити да се такве ствари више не понове.

Саопштење преносимо у цјелости и без исправки:

Поштовани љубитељи фудбала,

Финале купа Србије одиграно 11. овог месеца у Београду изазвало је спор два клуба у коме је изречено пуно тешких речи и међусобних оптужби. Природно је да клубови штите своје интересе, али је при томе неопходно поштовати културу јавног дијалога, спортски фер-плеј и правила фудбалског спорта. Овом приликом понесени догађајима и навијачким страстима у појединим тренуцима смо заборавили на та начела.

Све што се догодило последњих дана схватићемо као поуку за предупређивање сличних дешавања у будућности. Сигурни смо да ће и даље бити неслагања око појединих сегмената фудбалске игре, али смо обавезни према навијачима и спортској јавности да расправу о њима водимо достојанствено и на основу објективних чињеница. Посебно смо обавезни да штитимо углед фудбалског спорта који је у Србији из више разлога озбиљно нарушен. Спремни смо да заједнички учествујемо у свим активностима усмереним на напредак српског фудбала.

Очекујемо да ће надлежни органи Фудбалског савеза Србије сва догађања на утакмици финала купа објективно сагледати и при доношењу коначних одлука – санкција, узети у обзир младост играча једног и другог клуба, као и њихове емоције у тим спорним тренуцима. Надамо се да ће тиме бити стављена тачка на скандал за који сви желимо да се више никад не понови. Волели бисмо да се наша два клуба и идуће сезоне нађу у финалу купа јер смо дужни да љубитељима фудбала у Србији приредимо истински спектакл који ће се памтити само по лепом.

Фудбалски клубови „Партизан“ и „Војводина“ више деценија гаје односе истинског спортског пријатељства и сарадње у свим питањима од обостраног интереса. Споразумели смо се да све ружно оставимо иза себе и да традицију пријатељства наставимо да гајимо и унапређујемо. Позивамо и наше навијаче да своје навијачке страсти и понашање сведу у оквире пристојности, без мржње, увреда и ружних речи.

У Београду, 19. маја 2011. године

ФК „Партизан“
ФК „Војводина“Оставите одговор