11:44 Нијемци извиждали Рода Стјуарта у Лајпцигу након што је пружио подршку Зеленском07:59 Жељка: Нестабилност у БиХ не производи Русија, већ муслимански фактор уз помоћ странаца07:56 Столтенберг пријети распоређивањем нуклеарног наоружања према Русији07:53 Гогановић критикује шефа јавно, умјесто да пређе у сусједну канцеларију07:51 Угари су сада добри, не као у Бранково вријеме: Иштван Турци добио награду именовану по Радичевићу07:47 Минић очекује жетву пшенице којој се не може утицати на цијену07:42 Јеленка из САД сматра да крађа није крађа, ако се краде од Русије07:38 Русија ће тражити да се Генерална скупштина УН изјасни о злочинима Њемачке07:36 Василиј Небензја: Украјина мора да призна стварност на бојишту и да јасне гаранције о неутралности07:34 Живадин Јовановић: Запад покушава да своју експанзионистичку политику и агресију свали на друге

Парадајз лига: Брчански градски дерби

Јединство и Илићка из Брчког одиграли су свој први градски дерби у 12 колу друге лиге исток, а старији брчански клуб славио је са 1:0.

недеља, октобар 31, 2010 / 18:15

Има Брчко и трећег представника у другој лиги, Локомотиву, која најбоље стоји на табели, на 5. мјесту.

Али меч између Јединства и Илићке је посебно интересантан, јер је у питању дуел најстаријег брчанског клуба који је основан 1919. и клуба из избјегличког насеља Илићка, који је основан 2001. године.

Побједа старијег од 1:0, голом Мирка Васића из пенала. Утакмица досадна и неквалитетна, на крају зачињена прозивке гостујућих навијача ка управи и играчима. Сумња се да је утакмица пуштена, по систему 3 за 3. Гости боље стоје на табели, имају бољу екипу и били су фаворити. Ко зна, можда су комшијски односи ипак битни, дуга је сезона.

Вријеме за игру је било добро, барем за јесен, а на трибинама 600-700 гледалаца, разочараних игром. Поготово јер их је више бодрило Илићку, која једина има организовану групу навијача, Синдикат.

Ова група навијача бодри клуб од почетка, понекад претјера, па је било проблема у нижим ранговима такмичења, посебно на гостовањима. Нарочито јер нико није вјеровао управи Илићке да кад они гостују треба јачи полицијски надзор.

Легенда каже да прва утакмица Илићке никад није завршена. Пошто су на премијери губили 1:0, после изједначујућег поготка на терен су ушли гледаоци наоружани пивом и печењем, да прославе са својом дјецом.

Стадион у Брчком се гради већ годинама, пета година како су старе трибине раскопане и ничу нове, једна је већ готова а за другу полако.

Фудбал у Брчком је у тешкој були. Прилично велик град нема клуб ни у првој лиги Републике Српске, а Јединство је некада било претендент на прво мјесто и титулу купа РС. Дистрик не даје паре, тек неку сићу, и тако ће остати док је актуелна управа на мејсту гдје је сад. Исти су мислили да угасе клуб и оснују нови, да би се ослободили дугова, па одгодили ову замисао.

Илићка стоји стабилније, али нема већих амбиција, сем да се задржи у другој лиги. Борба за средину табеле и опстанак оба клуба се наставља.Оставите одговор