Иранске девизне резерве премашиле 100 милијарди долара

ТЕХЕРАН – Девизне резерве Ирана веће су од 100 милијарди долара, изјавио је данас предсједник те земље Махмуд Ахмадинеџад, одбивши да саопшти тачну суму, пренијела је државна телевизија. Власти у Техерану одбијале су да дају и грубу процјену својих девизних резерви од како су Уједињене нације љетос увеле четврту рунду санкција Ирану. Гувернер иранске централне […]

недеља, 31 октобра, 2010 / 14:04

ТЕХЕРАН – Девизне резерве Ирана веће су од 100 милијарди долара, изјавио је данас предсједник те земље Махмуд Ахмадинеџад, одбивши да саопшти тачну суму, пренијела је државна телевизија.

Власти у Техерану одбијале су да дају и грубу процјену својих девизних резерви од како су Уједињене нације љетос увеле четврту рунду санкција Ирану.

Гувернер иранске централне банке Махмуд Бамани рекао је да се увећање девизних резерви те земље мјери милијардама долара захваљујући набавци неколико стотина тона злата које сада вриједи двоструко више него када је купљено, пренијела је државна телевизија.

Ирану су уведена четири круга санкција УН због одбијања да одустане од кључних дијелова свог спорног нуклеарног програма.Оставите одговор