Папа: Нема колективне одговорности за Исусово распеће

РИМ – Израел је преко своје амбасаде у Ватикану данас поздравио став папе да се јеврејски народ ослободи одговорности за смрт Исуса Христа, надајући се да ће његова визија "надахнути католике широм свијета”. „Поздрављамо став који је поновио папа у својој књизи, у коме изузима Јевреје од одговорности за Исусову смрт”, наводи се у саопштењу […]

четвртак, март 3, 2011 / 18:47

РИМ – Израел је преко своје амбасаде у Ватикану данас поздравио став папе да се јеврејски народ ослободи одговорности за смрт Исуса Христа, надајући се да ће његова визија "надахнути католике широм свијета”.

„Поздрављамо став који је поновио папа у својој књизи, у коме изузима Јевреје од одговорности за Исусову смрт”, наводи се у саопштењу амбасаде.

„Његове ријечи у складу су са званичном политиком католичке цркве од доношењеа декларације Ностра Аетате из 1965”, саопштила је амбасада, позивајући се на документ усвојен на Другом ватиканском консилу (1962-1965) којим је отворен пут за дијалог између двије религије.

Бенедикт XВИ потврдио је у другом тому свог дјела „Исус из Назарета”, чије је одломке објавио Ватикан, да Јевреји као „народ” нису у цјелини одговорни за смрт Исуса Христа.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор