Обрадовић: Нисам ја крив за насиље, него власт

Вођа Образа Младен Обрадовић негирао је кривицу за организовање нереда током Параде поноса, 10. октобра 2010. године, и за нападе на полицију оптужио власт која је тиме хтјела да компромитује Образ јер је у тој организацији препознала опасност због њеног "поштења и патриортских ставова”. „Тачно је да смо били против Параде поноса, али због моралних […]

четвртак, март 3, 2011 / 18:29

Вођа Образа Младен Обрадовић негирао је кривицу за организовање нереда током Параде поноса, 10. октобра 2010. године, и за нападе на полицију оптужио власт која је тиме хтјела да компромитује Образ јер је у тој организацији препознала опасност због њеног "поштења и патриортских ставова”.

„Тачно је да смо били против Параде поноса, али због моралних разлога. Ми као хришћани никога не мрзимо, па нисмо ни могли да подстичемо мржњу. Нисмо планирали никакво насиље, него молебан у Вазнесењској цркви која је најближа месту одржавања параде, јер смо хтели да до њих допре молитва и замирише тамјан, да чују звона и појање”, рекао је Обрадовић у одбрани пред Вишим судом у Београду на почетку суђења групи од 14 оптужених.

Обрадовић, који је студент Богословског факултета, рекао је да је Образ за такав став добио и благослове свештеника и епископа, али да је приступ Вазнесењској цркви забрањен, па су покушали да молебан одрже у Цркви светог Марка, али је он ухапшен 10. октобра у 9.02 и тако „спречен да народну енергију усмери на молитву”.

„Са каснијим збивањима немам никакве везе, све сам пратио у полицијској станици Нови Београд преко мотороле. Полицајци који су ме ухапсили били су коректни и у том опуштеном и коректном разговору моторола је стајала на столу и тако сам чуо шта се догађало”, рекао је Обрадовић.

Додао је да одговорност за насиље 10. октобра не сноси Образ нити он лично, него власт јер је пренебрегла савјет безбједносних структура које су процијениле да ће то бити најризичнији скуп у новијој историји Србије.0 КОМЕНТАРА

  1. Обрадовић је квалитетан момак и као такав смета оним који тренутно владају Србијом. Не треба заборавити да на тој паради испред транспарента „СМРТ ДРЖАВИ“ хода човјек из Владе Србије.

    Тај човјек након тога није позван на одговорност, али они који су покушали да изразе своје негодовање против јавног промовисања педерлука у Србији данас су по затворима.

  2. Колико је Србија данас трула држава, показује и овај сраман процес над учесницима протеста против параде срама у Београду.
    Обрадовић је ухапшен два сата прије него што су нереди почели, а његову трудну супругу су ухапсили испред Саборне Цркве. Режим бориса тадића је надмашио и фашистичке и комунистичке методе застрашивања народа. Одненарођен режим, са свим антисрпским одликама, данас да апсурд буде комплетан влада Србијом и Србима.

Оставите одговор